• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού, θαλάσσιοι βιολόγοι ανακάλυψαν νέα είδη κολυμβητικών σκουληκιών, τα οποία παραπλανούν τους θηρευτές τους εκτοξεύοντας φωτεινές «πράσινες βόμβες».

Τα επτά είδη σκουληκιών που παρουσιάζονται την Παρασκευή στο περιοδικό Science εντοπίστηκαν από τηλεχειριζόμενα υποβρύχια στον ανατολικό και το δυτικό Ειρηνικό, σε βάθος από 1.863 έως 3793 μέτρα.

Τα παράξενα σκουλήκια, μήκους από 1,8 έως 9,3 εκατοστά, ανήκουν στο φύλο των αννελίδων, είναι δηλαδή συγγενείς του γεωσκώληκα και της βδέλλας. Ταξινομήθηκαν στο νέο γένος Swima και το πρώτο από αυτά ονομάστηκε Swima bombivirides, δηλαδή «ο κολυμβητής με τις πράσινες βόμβες».

«Βρήκαμε μια εντελώς νέα ομάδα από σχετικά μεγάλα, ασυνήθιστα ζώα για τα οποία δεν γνωρίζαμε τίποτα» αναφέρει η Κάρεν Όσμπορν, επικεφαλής των ερευνητών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps στην Κάλιφόρνια. «Δεν πρόκειται για σπάνια ζώα» επισημαίνει. «Όταν τα βλέπουμε συχνά ανέρχονται σε εκατοντάδες. Αυτό που είναι μοναδικό είναι ότι οι δειγματοληψίες στο ενδιαίτημά τους είναι εξαιρετικά δύσκολες» εξηγεί.

Όταν ένα αρπακτικό πλησιάσει επικίνδυνα, τα σκουλήκια αντιδρούν απελευθερώνοντας μικρούς σάκους που αρχίζουν ξαφνικά εκπέμπουν ένα σχετικά έντονο πράσινο φως για περίπου ένα λεπτό. Ο κυνηγός μπερδεύεται από τη λάμψη και το σκουλήκι βρίσκει ευκαιρία να διαφύγει.

«Ρίχνουν μία ή δύο [βόμβες] στην αρχή και αν συνεχίσεις να τα ενοχλείς θα συνεχίσουν να ρίχνουν κι άλλες» αναφέρει η Δρ Όσμπορν.

Οι παραπλανητικές «βόμβες» είναι στην πραγματικότητα αναλώσιμα, τροποποιημένα βράγχια, μέσα στα οποία υπάρχουν ουσίες που εκπέμπουν φως όταν αναμειγνύονται μετά την απελευθέρωσή τους.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου