• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ένα γονίδιο που ρυθμίζει τις αντιδράσεις του οργανισμού στο στρες φαίνεται ότι επηρεάζει και την κατανάλωση αλκοόλ, τουλάχιστον στους πιθήκους. Οι μακάκοι που φέρουν μια συγκεκριμένη ποικιλία του γονιδίου αγαπούν περισσότερο το ποτό, ίσως για να αντιμετωπίζουν το άγχος τους.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στην έγκριτη αμερικανική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, αφορά το γονίδιο CRF (εκλυτικός παράγοντας κορτικοτροπίνης), το οποίο ήταν γνωστό ότι σχετίζεται με την αντιμετώπιση του στρες. Η υπερλειτουργία του, αναφέρει το BBC, σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα άγχους και τάση για κατάθλιψη και αλκοολισμό.

Αμερικανοί ερευνητές διαπιστώνουν ότι ορισμένοι από τους μακάκους που φέρουν την ποικιλία «T» του γονιδίου έπιναν περισσότερο όταν είχαν ελεύθερη πρόσβαση σε αλκοολούχα ποτά ισοδύναμα με μπύρα.

Ορισμένοι από τους φορείς της ποικιλίας έπιναν «πολύ πάνω από το όριο, έως και τέσσερα με πέντε ποτά την ώρα. Και δεν έπιναν επειδή ήταν νόστιμο. Μύριζε σαν αλκοόλ για εντριβές» αναφέρει η Κριστίνα Μπαρ, ερευνήτρια στα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στο Μέριλαντ.

«Συμπεριφέρονται περίπου όπως και οι άνθρωποι: ορισμένοι κοιμούνταν, ορισμένοι ήταν φιλικοί, άλλοι γίνονταν επιθετικοί» προσθέτει.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι μια αντίστοιχη ποικιλία υπάρχει και στο ανθρώπινο γονίδιο CRF, πιθανότατα όμως είναι σπάνια.

Υπάρχουν πάντως και άλλα γονίδια που φαίνεται να σχετίζονται με τον αλκοολισμό.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου