• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ξέφραγο αμπέλι η παραλία της Καρέτα!


Δεν φτάνουν οι πιέσεις ιδιωτών για την εκμετάλλευση παραθαλάσσιων φιλέτων που βρίσκονται εντός της προστατευόμενης περιοχής του Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, ήρθε και ο δήμος να «χαλαρώσει» τα μέτρα προστασίας! Ο λόγος για την αιφνιδιαστική απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταστρέψει την περασμένη Πέμπτη τον οδοφράκτη που εμπόδιζε την κίνηση των οχημάτων στην παραλία που Γέρακα όπου συντελείται η ωοτοκία της χελώνας.

Το αποτέλεσμα ήταν πλημμυρίσει ο τόπος αυτοκίνητα παρά την προσπάθεια που έκαναν οι φύλακες του πάρκου να εμποδίσουν την είσοδο οχημάτων στην περιοχή.

Η παρέμβαση έγινε σε περιοχή προστασίας του χερσαίου χώρου του Εθνικού Πάρκου από τοπικούς παράγοντες του Δήμου Ζακυνθίων και του Τοπικού Διαμερίσματος Βασιλικού Ζακύνθου. Ο οδοφράκτης είχε τοποθετηθεί πριν από τρία χρόνια με σκοπό την προστασία του βιοτόπου και η απομάκρυνσή του βάζει σε άμεσο κίνδυνο όλη την διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής.

«Η Ελλάδα εκτίθεται για μικροπολιτικούς σκοπούς ενόψει επικείμενων εκλογών. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ασυνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων της που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας του περιβάλλοντος, κινδυνεύοντας έτσι να υποστεί αυστηρές κυρώσεις από την Ε.Ε» αναφέρει η διοίκηση του πάρκου που καταγγέλλει την απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα και μετά από πολύχρονες δικαστικές μάχες, ιδιώτης δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή λόγω του πάρκου, μπήκαν περιορισμοί στην ανάπτυξη τουριστικής μονάδας 1.500 κλινών που σχεδίαζε στην νησίδα Μαραθωνήσι στη Ζάκυνθο.

Τα σχέδια της επιχείρησης άλλαξαν λόγω της σύστασης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου με αποτέλεσμα οι επίμαχες ιδιοκτησίες να ενταχθούν στα όρια του πάρκου. Οι προσφυγές που έγιναν στα διοικητικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίφθηκαν αλλά το ΔΕΚ έκανε πρόσφατα δεκτό το αίτημα αποζημίωσης λόγω απαξίωσης περιουσιακών στοιχείων και επιδίκασε το ποσό των 2 εκ. ευρώ συν 35.000 ευρώ δικαστικά έξοδα. Θέμα χρόνο είναι και δεύτερη παρόμοια απόφαση για την περιοχή του Λαγανά.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου