• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές στη Καλιφόρνια!


Εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στο Λος Άντζελες, οι οποίες απειλούν 12 χιλιάδες κτίρια, ένα αστεροσκοπείο και ένα από τα κύρια κέντρα μετάδοσης της περιοχής. Η φωτιά έχει απανθρακώσει από την Τετάρτη περισσότερα από 17.000 εκτάρια βλάστησης, ενώ χθες τραγικό θάνατο βρήκαν δύο πυροσβέστες που έδιναν μάχη με τις φλόγες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, το όχημα των δύο πυροσβεστών, παρεξέκλινε του δρόμου γι’ άγνωστη έως τώρα αιτία και συνετρίβη σε πλαγιά, νοτίως της πόλης Άκτον, σε απόσταση 50 χλμ από τα βόρεια προάστια του Λος Άντζελες, τόνισε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Οι δύο πυροσβέστες, των οποίων δεν δημοσιεύθηκαν, τα ονόματα και οι ηλικίες, έπεσαν στο καθήκον «ενώ έδιναν σκληρή μάχη με τις φλόγες», τόνισε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να σταματήσουν την επέλαση της φωτιάς στο όρος Γουίλσον, στον εθνικό δρυμό βόρεια του Λος Άντζελες, όπου υπάρχουν πολλοί αναμεταδότες καθώς και ένα ιστορικής σημασία αστεροσκοπείο.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ,ο οποίος χθες επισκέφτηκε την περιοχή, δήλωσε πως η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για εκκένωση, ιδίως μετά τον σοβαρό τραυματισμό τριών πολιτών.

Ήδη από την Τετάρτη η πολιτεία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Περίπου 2 χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες οι οποίες έχουν κάψει περισσότερα από 142 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, ενώ έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τουλάχιστον 10 χιλιάδων σπιτιών.

Ο ουρανός έβρεχε στάχτη έως και το κεντρικό Λος Άντζελες και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να μπορέσουν οι πυροσβέστες να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. .


3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

μας βαλουν να ζουμε σε υπογεια στο τελος.. μηπως τα εχουν κιολας ετοιμα?!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

AYTO ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

ΛΕΩΝ είπε...

Μάλλον θα πληρώνουμε το οξυγόνο που θα μας πουλάνε!
Καλημέρες!

Σκρουτζάκο, καλό μήνα και σε σένα!

Δημοσίευση σχολίου