• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Επικίνδυνα για τον άνθρωπο αποδεικνύονται τα εντομοαπωθητικά, καθώς περιέχουν μία νευροτοξική ουσία την λεγόμενη deet, η οποία σύμφωνα με γάλλους ερευνητές, βλάπτει την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Πειράματα σε έντομα και σε ένζυμα που προέρχονταν από ποντίκια και ανθρώπους, έδειξαν ότι το deet, μπλοκάρει ένα ένζυμο που διασπά την ακετυλοχολίνη, ενός νευροδιαβιβαστή στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Ωστόσο, επιστήμονες υπερτονίζουν πως δεν χρειάζεται πανικός, καθώς η δράση του deet είναι αναστρέψιμη, τουλάχιστον αν χρησιμοποιείται για μικρό χρονικό διάστημα. Συνεπώς συστήνουν κυρίως σε εγκύους και παιδιά, την αποφυγή της χρήσης εντομοαπωθητικών που περιέχουν deet.

5 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Δεν χρησιμοποιώ εντομοαπωθητικά και ειδικά όταν είμαι στη φύση δεν μου κάνουν τίποτα, έτσι δέχτηκα αυτές τις μέρες επιθέσεις από κουνουπάκια, το μέρος καθαρό έτσι δεν ήταν μολυσμένα έντομα, ούτε στάσιμα νερά ούτε ακαθαρσίες υπήρχαν στο περιβάλλον.
Παρ΄όλα αυτά η φαγούρα στο χέρι ήταν υπαρκτή, τα σκυλιά μου με είχαν βάλει στη μέση στον καναπέ και είχαν ξαπλώσει σχεδόν πάνω μου και τα δύο,την ώρα που προσπαθούσα να δω μία ταινία στη τηλεόραση, ώσπου η μεγάλη άρχισε να μου γλύφει το χέρι ειδικά στο σημείο της φαγούρας, τι αντισταμινικά και σαχλαμάρες, μου πέρασε αμέσως, το σάλιο ενός υγιούς σκύλου είναι το καλύτερο γιατρικό.

Καλησπέρα Λιονταρίνα :)

Tyler Durden είπε...

η κιτρονέλλα είναι το μόνο φυσικό και αποτελεσματικό

korinoskilo είπε...

τι ειναι η κιτρονελα?!!!

εφτασα και εχω πολλα να δω παωω

ΛΕΩΝ είπε...

Φυσικά κι είναι το καλύτερο φάρμακο...κι είναι κι ευχάριστη η αίσθηση της δροσερής και απαλής γλωσσίτσας! Καλησπέρα Λύκαινα!

Ναι συμφωνώ, αλλά σε ποιά μορφή? Ακόμα και τα τυποποιημένα κεριά ανήκουν στην κατηγορία των "φυσικών" προϊόντων?
Καλησπέρα Tyler


Η κιτρονέλα ή σιτρονέλα είναι σε μορφή αυτοκόλλητου ή κεριού ή ακόμα και λοσιόν που προφυλάσσει από το τσίπημα χωρίς χημικά στοιχεία. Μυρίζει έντονα κίτρο που είναι κι το βασικό του συστατικό!
Περισσότερες πληροφοριες βλέπε Tyler.... χαχαχαχαχαχα!

korinoskilo είπε...

χαχααχαχχααχχα οκ κατι σε αρωμα καριδα ή βανιλια δεν βγαινει ε?
οριστε βρηκα κενό αγορας:Ρ
ορμαμε:Ρ

Δημοσίευση σχολίου