• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η 48-ετών ελεφαντίνα, "μετρήθηκε" σε ένα νοσοκομείο ελεφάντων στην Ταϊλάνδη το Σάββατο.
Οι εμπειρογνώμονες πραγματοποιούν δοκιμές στο αριστερό μπροστινό της πόδι , για να εφαρμόσουν μια πλαστική προσθετική άκρων την Κυριακή. Ο ελέφαντας αυτή τη στιγμή περπατά με τη βοήθεια ενός προσωρινού τεχνητού ποδιού από καμβά.
Ένα πολύ νεότερος ελέφαντας στο ίδιο νοσοκομείο έχει ήδη ένα ψεύτικο πόδι.
Η Motola τραυματίστηκε το 1999 από νάρκη, ενώ εργαζόταν σε ένα στρατόπεδο καταγραφής των συνόρων Ταϊλάνδης- Βιρμανίας.
Υπάρχει και ένας τριών ετών ελέφαντας, ο Mosha, έχουν και οι δύο φροντίδα στο ειδικό νοσοκομείο για ελέφαντες που διαχειρίζεται η Φίλων της Ασίας Elephant (FAE).
Ο Mosha είχε χάσει μέρος του ποδιού του σε ηλικία επτά μηνών. Και επειδή αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς η ανάπτυξή του, έχει ήδη αλλάξει τρεις φορές προσθετικό άκρο.
Και οι δύο ελέφαντες έχουν φροντίδα στο Νοσοκομείο των ελεφάντων, που έχουν συσταθεί από τις FAE το 1993. Το πρώτο στον κόσμο με τέτοιες εγκαταστάσεις, το νοσοκομείο έχει αντιμετωπίσει χιλιάδες ελέφαντες για οφθαλμικές παθήσεις που οφείλονται σε λοιμώξεις λόγω πληγών από πυροβολισμό .

Στην ειδική εγχείρηση της Motola χρησιμοποιήθηκε αναισθητικό ικανό να αναισθητοποιήσει 70 άτομα - ρεκόρ που σημείωσε το 2000 στο Guinness Book of World Records.

Ο Soraida Salwala, γενικός γραμματέας της FAE, δήλωσε: «Ήταν 10 χρόνια τώρα, αλλά σε όλα αυτά τα χρόνια η Motola απολάμβανε μια ευτυχισμένη ζωή, το περπάτημα από το καταφύγιο και για ένα μπάνιο την Κυριακή."

Το τεχνητό πόδι έχει κατασκευαστεί από την Prostheses Foundation, που κατασκευάζει φθηνά αλλά αποτελεσματικά τεχνητά μέλη και για ανθρώπινη χρήση.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου