• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Έρευνα στην Κίνα έδειξε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση φαίνεται να ευθύνεται για τις όλο και λιγότερες ασθενείς βροχοπτώσεις στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας, που έχει οδηγήσει στην χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι ο περιορισμός των ατμοσφαιρικών ρύπων μπορεί να μετριάσει την ξηρασία που παρατηρείται στις βιομηχανοποιημένες περιοχές της βορειοανατολικής Κίνας, στην οποία τα τελευταία πενήντα χρόνια οι ασθενείς βροχοπτώσεις μειώνονται δραματικά.

Σε αντίθεση με τις έντονες βροχές, που μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρες και να παρασύρουν τις σοδειές, οι ασθενείς βροχοπτώσεις είναι σωτήριες για την αγροτική καλλιέργεια.

Η έρευνα μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ αερολυμάτων και σχηματισμού νεφών. Η έρευνα δείχνει ότι τα σταγονίδια που σχηματίζονται σε περιοχές με υψηλή ρύπανση είναι περίπου κατά το ήμισυ μικρότερα, και άρα δεν πέφτουν -οπότε οι βροχές είναι σπανιότερες.

Η έρευνα συντονίστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας σε συνεργασία με το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας. Οι επιστήμονες τονίζουν πάντως ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Η Κίνα υποφέρει από άνιση κατανομή των υδάτινων όρων της, που οφείλεται εν μέρει στον ξηρό καιρό του βορρά και τον επιρρεπή σε πλημμύρες νότο, κοστίζοντας απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου