• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Οι γούνες στην Πολιτική !

Οι φίλοι μας τα ζώα…

Είναι αλήθεια;; Τα ζώα τα βλέπουμε σαν φίλους; Τα ζώα τα βλέπουμε σαν συγκάτοικους αυτού του πλανήτη;

«Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους, αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών» είπε ο Θεόφραστος, αρχαίος φιλόσοφος, (διαδέχθηκε τον Αριστοτέλη στο Λύκειο).

Πόσοι αλήθεια από εμάς τα βλέπουμε έτσι;;

Μάλλον όχι όλοι… αλλιώς πώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι σκοτώνουμε τα ζώα για ευχαρίστηση; Για ψυχαγωγία; Για να ντυθούμε…



Μετά λύπης μας είδαμε τον κο Φίλιππο Πετσάλνικο, Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και κορυφαίο στέλεχος πολιτικού κόμματος, να θαυμάζει τους γουναράδες και τις γούνες και να κάνει αγώνα για να σωθούν από την οικονομική κρίση.

Διαβάσαμε σε άρθρο σε εφημερίδα της Καστοριάς να λέει ότι απαιτούνται δυναμικές ενέργειες για να σωθεί ο κλάδος και αναφέρει την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων για την προώθηση των πωλήσεων των προϊόντων, δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν αδιάθετες σημαντικές ποσότητες έτοιμων ειδών από γούνα (τόσο και ολόκληρα δέρματα όσο και από αποκόμματα) αλλά και σημαντικές ποσότητες πρώτης ύλης που δεν έχει επεξεργαστεί.

Καταλαβαίνει ο κος Πετσάλνικος ότι μιλάει για ζώα; Ότι αναφέρεται σε ζωντανούς οργανισμούς και όχι σε άψυχα αντικείμενα;

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών στις 24-6-2009 για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της γουνοποιίας και στις αναφορές που γίνονται στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευσης, και στις δικές του προσωπικά ως Βουλευτή του Νομού Καστοριάς, θυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δεν αδρανοποιήθηκε στο θέμα
της γουνοποιίας. Αυτή είναι λοιπόν η θέση του ΠΑΣΟΚ για την φιλοζωία και την οικολογία γενικότερα;

Στην προϊστορία ο άνθρωπος σκότωνε τα ζώα για να επιβιώσει… για να καλύψει το σώμα του και να προφυλαχτεί από το κρύο… όμως τότε δεν υπήρχε τίποτα άλλο για να κάνει... δεν ήξερε τίποτα άλλο να κάνει για να επιβιώσει από την πείνα και το κρύο…

Επανερχόμαστε στο σήμερα…

Σήμερα σκοτώνουμε τα ζώα μόνο για ευχαρίστηση, για να βάλουμε πάνω μας μια ωραία γούνα... όχι για να ζεσταθούμε αλλά γιατί είμαστε φιλάρεσκοι και θέλουμε να αρέσουμε στους άλλους.. εις βάρος όμως των ζώων... Η εκτροφή των κύριων γουνοφόρων ζώων ξεκίνησε στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φάρμα στην Ευρώπη έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920.



Το μεγαλύτερο ποσοστό γουναρικών, από ζώα εκτροφής, παράγεται από Ευρωπαίους κτηνοτρόφους. Η Ευρώπη κατέχει το 67% περίπου της συνολικής παραγωγής μινγκ στον κόσμο και το 70% περίπου της παραγωγής αλεπούς.

Η Δανία είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας γουνοδέρματος μινγκ, της βασικής πρώτης ύλης στη βιομηχανία γουναρικών, ενώ η Φιλανδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο γουνοδέρματος αλεπούς, επίσης βασικής πρώτης ύλης.

Γουνοφόρα θεωρούνται τα ζώα (θηλαστικά) με πυκνότητα τρίχας μεγαλύτερη των 4.000 τριχών/cm. Τα πολύτιμα όμως γουνοφόρα ζώα έχουν πυκνότητα τρίχας που ξεπερνάει τις 10.000 τρίχες/cm. Στα μινγκ έχουν αναφερθεί ζώα με πυκνότητα τριχώματος μεγαλύτερη των 20.000 τριχών/cm. Αυτά τα θηλαστικά έχουν πολύ ελκυστικό τρίχωμα.

Χαρακτηριστικά όπως η γυαλάδα, η απαλότητα και η μεγάλη πυκνότητα τριχώματος είναι πολύ σημαντικά.

Οι γούνες προέρχονται από ζώα εκτροφής αλλά κι από άγρια γουνοφόρα ζώα.

Το 85% της παγκόσμιας παραγωγής γουνοδερμάτων προέρχεται από ζώα που έχουν εξημερωθεί.

Γνωρίζει ο Κος Πετσάλνικος ότι εκατομμύρια των γουνοφόρων ζώων, συμπεριλαμβανομένων αλεπούδες, raccoons, minks, coyotes, bobcats, lynxes, opossums, Nutria, κάστορες, μοσχοπόντικες, βίδρες, και άλλα σκοτώνονται κάθε χρόνο για τη γούνα
τους, με τρόπους φρικτούς όπως κολπική ηλεκτροπληξία και στην άγρια φύση με πνιγμό, ή ξυλοδαρμό ή παγιδεύοντας τα, χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι ή στη μουσούδα, πνίξιμο από κρεμάλα, ασφυξία με τοξικό αέριο, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κλπ. Αυτές οι ανατριχιαστικές μέθοδοι «δικαιολογούνται» με το επιχείρημα ότι έτσι παραμένει άθικτη η γούνα.

Στην Κίνα μυστικοί ερευνητές της Peta ανακάλυψαν ότι τα ζώα γδέρνονταν ζωντανά. Ζουν σε απίστευτα άσχημες συνθήκες, σε συρμάτινα κλουβιά εκτεθειμένα στην βροχή, στο κρύο και στην ζέστη. Η ακινησία μέσα στα κλουβιά προκαλεί στα ζώα ένα τόσο έντονο και συνεχόμενο στρες που τα οδηγεί στην τρέλα. Μετά από 7-8 μήνες αγωνίας, τα περιμένει ένα βασανιστικό τέλος.

Κι όλα αυτά για ένα παλτό... Για την ματαιοδοξία μιας «γυναίκας»…
Ίσως είμαστε η μειοψηφία... ίσως είμαστε οι γραφικοί… που πολεμάμε ενάντια σε βιομηχανίες, σε μεγάλες επιχειρήσεις για να σταματήσει το εμπόριο της γούνας...

Αλλά κάποιος πρέπει να υψώσει το ανάστημα και να βροντοφωνάξει στην θέση αυτών των δύστυχων ζώων που έκαναν το λάθος να γεννηθούν με μια ωραία γούνα επάνω τους.

Αν δεν το κάνουμε εμείς... ποιος θα το κάνει;

Λέμε ΟΧΙ στις γούνες...

Λέμε ΟΧΙ στις δολοφονίες αθώων ζώων…

Λέμε ΟΧΙ στους σχεδιαστές που χρησιμοποιούν γούνες στις επιδείξεις τους...
(Channel, Αnna Sui, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Givenchy, Gucci.. είναι κάποιοι από αυτούς)

Λέμε ΟΧΙ στο Υπουργείο Ανάπτυξης που δίνει 1,000,000 ευρώ για ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων

Λέμε ΟΧΙ στον κον Φίλιππο Πετσάλνικο και στο ΠΑΣΟΚ για την στάση τους απέναντι στα αθώα πλάσματα που θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους και των λίγων.

Δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στο καθημερινό μαρτύριο χιλιάδων ζώων μιας και σκοτώνεται για γούνα ένα ζώο το δευτερόλεπτο ανά τον κόσμο με πολύ επώδυνο τρόπο.

Για την
Ομάδα Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων

Christiana Berg, πρόεδρος και ιδρύτρια Animal Welfare Association ''Himaira''
Καλλιόπη Σιμιτσή, Φιλοζωικού συλλόγου ''Αίσωπος'' Καβάλας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ


9 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Μα να μην μαζέψουν ψήφους και από τους "φτωχούς" γουναράδες;Σα δεν ντρέπονται μιλάνε μετά για περιβάλλον και οικολογία.

Καλησπέρα λιονταρίνα.

Ανώνυμος είπε...

Aparadekto arthro apo anthropous animerotous prokatilimenous.Tha eprepe prota na gnorizete kyries mou ta themata me ta opoia asxoliste kai na mi petate laspi kai yvreis pantaxothen.

ΛΕΩΝ είπε...

Ανώνυμε μόνο εσύ με την ανωνυμία σου μπορείς να πετάς ύβρεις και λάσπη.
Το άρθρο ,αν το διάβασες, είναι υπογεγραμμένο! Αν έχεις λοιπόν να το αντικρούσεις με επιχειρήματα κι όχι με γενικότητες, δεν σε εμποδίζει κανείς. Βάλε τα στοιχεία σου και πολύ ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε την άποψή σου!
Ξέρεις δεν χρειάζεται ούτε μεγάλη εξυπνάδα ούτε "γνώσεις" για να ξέρει κανείς τι τραβάνε στα χέρια σας τα άμοιρα ζώα που προορίζονται για γούνες των δίποδων ζώων!

ΛΕΩΝ είπε...

Η ψηφοθηρία είναι το χόμπυ τους και πολλοί ηλίθιοι τους πιστεύουν!
Καλησπέρα Λύκαινα!

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρηση πρωτη,το αρθρο βαλει κατα κυριο λογο την πολιτικη και οχι το την ουσια του φιλοζωισμου,ως εκ τουτου το αρθρο γραφτηκε για να πληξει πολιτικα και οχι οικολογικα,πραγμα που με αφηνει παγερα αδιαφορο.
Παρατηρηση δευτερη,το αρθρο εχει πολλες αναληθειες μισολογα και παραπλανητικα σχολια.Οπως 1)"σκοτώνονται κάθε χρόνο για τη γούνα
τους, με τρόπους φρικτούς όπως κολπική ηλεκτροπληξία και στην άγρια φύση με πνιγμό, ή ξυλοδαρμό ή παγιδεύοντας τα, χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι ή στη μουσούδα, πνίξιμο από κρεμάλα, ασφυξία με τοξικό αέριο, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό" μεγαλη παραπλανηση των αναγνωστων μιας και η θανατωση γινεται συμφονα με τις διαταξεις τις ευροπαικης ενωσης και ειναι συμφωνη με τις παγκοσμιες διαταξεις περι θανατωσης.2)"Στην Κίνα μυστικοί ερευνητές της Peta ανακάλυψαν ότι τα ζώα γδέρνονταν ζωντανά" μπορει και να αληθευει η παραπανω ανακαληψη της peta αλλα οχι για τα ζωα που προοριζονται για ετοιμα ενδυματα απο γουνα μιας και ετσι καταστρεφονται και δεν προοριζονται για εμποριο.3)"Ζουν σε απίστευτα άσχημες συνθήκες, σε συρμάτινα κλουβιά εκτεθειμένα στην βροχή, στο κρύο και στην ζέστη" τα εκτροφεια ολου του κοσμο εχουν συγκεκριμενες διαστασεις και συγκεκριμενες συνθηκες διαβοιωσης για τα ζωντανα και περνουν απο τακτηκουσς ελεγχους πολυ ποιο αυστηρους απο καθε αλλο εκτροφειο.

Οποτε κυριοι και κυριες θα επρεπε να γραφετε την αληθεια και μιας και ολοι σας εχεται κατι που καποτε ηταν ζωντανος οργανισμος ειτε αυτο λεγεται δερματινο η δεμρατινη τσαντα,ειτε δερματινα παπουτσια,παπλοματα απο πουπουλα χυνας,πινελα μακιγιαρισματος απο ουρες bob martin καληντυκα απο λυπος mink.Θα επρεπε ακομη να γνωριζεται οτι το εμποριο γουνας ειναι απο τα αρχαιοτερα επαγκελματα και οτι στη σημερινη εποχη οι ελληνες γουναραδες τηρουν ολους του νομιμους κανονισμους και δεν ειναι ερμεο κανενος πολιτικου,απλα οπως ολοι οι παραγωγικοι φορεις ετσι και η γουνα αντιμετοπιζει την οικονομικη κρυση.

Σας ευχαριστω για το βημα που μου δινεται.

ΛΕΩΝ είπε...

Καταλαβαίνω τις θέσεις σας ως ένα βαθμό, προσπαθείτε να υπερασπιστείτε το "επάγγελμά" σας. Αυτό το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί δεν κατανοώ γιατί πρέπει να υπάρχουν ακόμα αυτά τα επαγγέλματα.Δεν μπορείτε να βασίζεστε στη παλαιότητα του επαγγέλματος για να υποστηρίξετε την αναγκαιότητά του στο σήμερα. Είναι το λιγότερο άτοπο. Δεν έχει καμία χρησιμότητα σήμερα, αυτό είναι κατανοητό?
Δεν μας λέτε με ποιους τρόπους εσείς σκοτώνεται τα ζώα, αφού το άρθρο λέει αναλήθειες!
Άλλωστε τα βίντεο που έχουμε δει είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.( Δείτε ένα ως δείγμα στο side bar με τίτλο "Τώρα ξέρεις, δεν υπάρχει δικαιολογία" και αποτελεί ήπιο δείγμα).
Μη λέτε για "αυστηρούς ελέγχους", όλοι στην Ελλάδα ζούμε. Εδώ δεν κάνουν ελέγχους σε εκτροφεία ζώων που προορίζονται για κατανάλωση...., δεν θα μας πείσετε ότι τηρείται κανόνες "ανθρωπιάς" και υγιεινής. Μόνο έως τον βαθμό που προστατεύετε το "εμπόρευμά¨" σας, ως εκεί.
Είστε βαθειά νυχτωμένοι πάντως αν όλα αυτά νομίζεται πως δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική! Όπου υπάρχει βρωμιά και χρήμα, η πολιτική και οι πολιτικοί πάνε "πακέτο", σαν τις μύγες στις ακαθαρσίες!
Κι επειδή αναφέρεστε σε κάθε είδους αντικείμενο που "όλοι" έχουμε στο σπίτι μας ή στην γκαρνταρόμπα μας, σας ενημερώνω πως όλοι όσοι το κάνουν είναι το ίδιο ή και περισσότερο ένοχοι με σας που σκοτώνεται τα ζώα με όποιο τρόπο και βασίζεστε στο αθώο αίμα τους για να πλουτίσετε ή να επιβιώσετε! Έχετε ρωτήσει άραγε ποτέ τα παιδιά σας, αν θέλουν να φορούν δερμάτινα παπούτσια που προέρχονται από σφαγή ζώων?
Πολλά ακόμα θα μπορούσα να πω, αλλά ξέρω πως δεν πιάνουν τόπο σε φανατικά αυτιά!
Προφανώς όμως κι εσείς θα πρέπει να ντρέπεστε γι αυτά που πιστεύετε γιατί πάλι κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία!

Ανώνυμος είπε...

Φανατικα ειναι μαλλον τα δικα σας αυτια μιας και δεν νομιζω να ζειται στιν παγωμενη συβηρια.Για καποιους κυριοι η φουνα ειναι ειδος πρωτης αναγκης.Οσο για το προπαγανδιστικο βιντεακι που ανεβασατε δεν μοου λεει τιποτα μια και εχω δει πως θανατονονται τα τα ζωα.Υπαρχει συγκεκριμενος τροπος οπως και συγκεκριμενος χρονο ετσι ωστε να μην υποφερουν τα ζωα.Οσο για τον τροπο αυτο γινεται με σε θαλαμους με δυοξειδιο του ανθρακα.Ξερεται πως θανατονται οι χηροι τα προβατα η αγελαδες.Οσο για τους ελεγχους αν και η ελλαδα ειναι η μικροτερη παραγωγος χωρα οι ελεγχοι ειναι πολυ αυστηροι τοσο στιν ελλαδα οσο και στο εξωτερικο.Οσο για το ποσο νυχτωμενοι ειμαστε μαλλον θα επρεπε να γνωριζετε πριν γραφετε αλλα μαλλον ειστε αποχαυνομενος πο την πολυ ενημερωση και την πολυγνωσια που ασχοληστε με κομματικα συμφεροντα...
τοσο καθαροι ειστε.Σασ ενδιαφερει τι ειπε ο κ.Πετσαλνικος.Τωρα ξυπνησατε?Φαινονται τα κινητρα σας κυριοι.

Ανώνυμος είπε...

aytoi eiste kyrioi xountikoi kai logokrites.mpravo sas

ΛΕΩΝ είπε...

Τα δικά μας αυτιά είναι φανατικά ενάντια κάθε είδους φόνο!Τα δικά σας είναι φανατικά ενάντια σε όποιον βλέπει τον κόσμο με ανθρωπιά και "παραβιάζει" το πορτοφόλι σας και τα μικροσυμφέροντά σας!
Λέτε να μην υπάρχουν συνθετικά υλικά κατάλληλα για τέτοια κλίματα?
Τώρα αν οι γνώσεις και η σωστή ενημέρωση είναι αποχαύνωση....λυπάμαι για λογαριασμό σας!
Αν υπάρχει κόμμα με απόψεις υπέρ του πολιτισμού κι κατά της βαρβαρότητας, χωρίς κανένα μικροκομματικό συμφέρον, ονομάστε το για να αποκτήσει και οπαδούς! Τα δικά σας κίνητρα πάντως είναι ολοφάνερα ακόμα κι από τον πιο άσχετο πολίτη, μόνο η τσέπη σας σας ενδιαφέρει. Εμείς είμαστε ξύπνιοι πολύ καιρό, εσείς κοιμάστε ακόμα κολλημένοι στον προσωπικό σας όφελος!

Οι φασίστες και οι χουντικοί ήταν αυτοί που εκτελούσαν ανθρώπους σε θαλάμους αερίων...σας θυμίζει τίποτα????

Να ξέρετε πως είναι το τελευταίο ανώνυμο σχόλιό σας που δημοσιεύω. Ούτε το θάρρος να πείτε ποιος είστε δεν έχετε και δεν θα σας δώσω άλλη ευκαιρία.

Καλό θα ήταν να δώσετε την δυνατότητα στα παιδιά σας να σας συγχωρέσουν για την φρίκη που κουβαλάτε μέσα σας! Αλλάξτε επάγγελμα!

Δημοσίευση σχολίου