• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η ανησυχητική κατάρρευση των μελισσιών, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης, πιθανώς οφείλεται σε ιούς που εμποδίζουν το βασικό μεταβολισμό των εντόμων, υποδεικνύει νέα γενετική ανάλυση.

Η λεγόμενη «διαταραχή κατάρρευσης αποικίας» (CCD) αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2006 και μέχρι το 2008 είχε σκοτώσει το ένα τρίτο των μελισσών στις ΗΠΑ. Η ζημιά ήταν μεγάλη, καθώς οι μέλισσες χρησιμοποιούνται για την επικονίαση πολλών καλλιεργειών και προσφέρουν στην αμερικανική οικονομία 14 δισ. δολάρια το χρόνο.

Μύκητες, ακάρεα και ζιζανιοκτόνα περιλαμβάνονται στα αίτια που έχουν προταθεί μέχρι σήμερα για την καταστροφή.

Το πιθανότερο όμως είναι ότι η διαταραχή οφείλεται σε πολλαπλές μολύνσεις από μια κατηγορία ιών, αναφέρουν τώρα Αμερικανοί ερευνητές στο αμερικανικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Science.

Πρόκειται για ιούς που προκαλούν βλάβες στα ριβοσώματα, τα μικροσκοπικά «εργοστάσια» των κυττάρων που παράγουν όλες τις πρωτεΐνες του οργανισμού με βάση τις πληροφορίες που περιέχουν τα γονίδια.

Οι ερευνητές του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας και του Πανεπιστημίου του Ίλινοϊ στην Ουρμπάνα-Σαμπέιν χρησιμοποίησαν ένα σχετικά νέο εργαλείο, τις «μικροσυστοιχίες ολόκληρου γονιδιώματος», προκειμένου να συγκρίνουν τη γονιδιακή έκφραση (λειτουργία) ανάμεσα σε υγιείς και άρρωστες μέλισσες.

Η σύγκριση έδειξε ότι η διαταραχή κατάρρευσης αποικίας προκαλεί ανωμαλίες στην έκφραση γονιδίων, για παράδειγμα των γονιδίων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επιπλέον ότι οι άρρωστες μέλισσες είχαν μολυνθεί από πολλούς ιούς ταυτόχρονα και το έντερό τους περιείχε θραύσματα ριβοσωμικού RNA, δηλαδή υπολείμματα ριβοσωμάτων.

Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι ιοί (picorna-like viruses) είναι πιθανό να προέρχονται από τη βαρόα των μελισσών, ένα άκαρι που μεταφέρθηκε κατά λάθος στις ΗΠΑ το 1986.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

ελίτσα είπε...

μου τη δίνουν οι μετα-διαπιστώσεις
οι μετα-ερευνες.....ειρωνία.....
Δηλ: καταστρέφουμε,αλλά ρίχνουμε και μια έρευνα μετά,(που πιθανώς να χρηματοδοτείται).Και μείς οι κλακαδόροι χειροκροτούμε!!!!!

Μα τόσο πιά έχουμε μετα-λλαχθεί;

Καλή μέρα!
Συγνώμη πρωί-πρωί αλλα έχω θυμό μέσα μου

Tyler Durden είπε...

να προκλήθηκε από την εκτεταμένη χρήση μεταλλαγμένων καλλιεργειών αποκλείεται; Ή δεν συμφέρει να στραφεί προς τα εκεί η έρευνα;

ΛΕΩΝ είπε...

Ελίτσα μη ζητάς συγνώμη....! Μια χαρά τα λες και να μην έχεις καμιά αμφιβολία πως όλες αυτές οι έρευνες χρηματοδοτούνται, άρα και τ αποτελέσματά τους είναι υπό αμφισβήτηση!
Καλησπέρα σου!

Όχι μόνο δεν αποκλείεται, αλλά μάλλον είναι το πιο πιθανό σενάριο!
Καλησπέρα Tyler

Δημοσίευση σχολίου