• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Θα λέγαμε ότι η νέα ρυθμιστική για την κυνηγ. περίοδο 2009-2010 που ανακοινώθηκε στις 4 Αυγούστου, είναι μία από τα ίδια… αν δεν υπήρχαν κάποιες «λεπτομέρειες» που την κάνουν χειρότερη από τις άλλες χρονιές: αναφερόμαστε στην έναρξη της θήρας της νησιώτικης πέρδικας δεκαπέντε μέρες νωρίτερα από πέρυσι, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαμε περίοδο θήρας για τη νησιώτικη πέρδικα 2/10 έως 14/12 και την ίδια ακριβώς για την πετροπέρδικα (ορεινή), φέτος η απόφαση ορίζει περίοδο για τη νησιώτικη 15/9 έως 30/11 και για την πετροπέρδικα 1/10 έως 15/12. Κι αυτό παρά την, κατά πληροφορίες μας, αντίθετη άποψη της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, που επέμεινε ματαίως να μην ανοίξει νωρίτερα η νησιώτικη! Προφανώς αυτό υπονοείται, εκτός άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κ.Σ.Ε. μετά την έκδοση της ρυθμιστικής.

Το πρόβλημα προκύπτει από τις διαφορετικές ημερομηνίες για τα δύο είδη διότι: Υπάρχουν περιοχές στις οποίες συναντώνται και οι δύο, όπως η Θράκη, και άλλες όπου η νησιώτικη σχεδόν έχει αντικαταστήσει την πετροπέρδικα (Αττική, Κύθηρα κ.λπ) ή έχουν εισαχθεί νησιώτικες (νόμιμα, στο παρελθόν, ή παράνομα σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία) και εξακολουθούν να υπάρχουν μαζί με τις ντόπιες.

Πώς θα ελεγχθεί εκείνος που θα βγει στις 15 Σεπτέμβρη για κυνήγι πέρδικας σ΄ αυτές τις περιοχές; Και πώς θα προστατευθεί η νησιώτικη το κρίσιμο αυτό δεκαπενθήμερο, όπου θα δεχθεί όλη την πίεση των ανυπόμονων περδικοκυνηγών;

Με βάση ποια επιστημονική διαχειριστική μελέτη προχώρησε ο Υπουργός σ΄ αυτή την αλλαγή;

Αυτά και άλλα ερωτηματικά γεννώνται μετά την έκδοση της ρυθμιστικής. Στο Δελτίο Τύπου, το οποίο τη συνοδεύει, ο Υπουργός διατρανώνει πανηγυρικά ότι:

… δεν επέτρεψε το κυνήγι του ζαρκαδιού (το οποίο, όπως άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που το ζητάει η Κ.Σ.Ε., δεν είχε την πρόθεση να επιτρέψει) σε όλη την Ελλάδα κάνοντας δεκτό το αίτημα 173 οικολογικών, ζωοφιλικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, των οποίων επίσης έκανε αποδεκτές άλλες θέσεις και αιτήματα (;),

παραπλανώντας την κοινή γνώμη ως προς την πραγματικότητα. Που είναι, ακριβώς, ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγνόησε για άλλη μια χρονιά τις προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, τις οποίες προσκάλεσε προς διαβούλευσιν, και οι οποίες αφορούν τις κλιμακωτές ημερομηνίες για τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου (Βλ. Δ.Τ. Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας).


ΑΠΟ ΑΝΙΜΑ

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

τα ακουγαμε τα μπαμ μπουμ εκει....... και τα ζωα ολα απο ενστικτο μαλλον κρυβοντουσαν:/

ΛΕΩΝ είπε...

Για πόσο όμως??????

Δημοσίευση σχολίου