• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Δύο μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας της Greenpeace «Η σφαγή του Αμαζονίου», δύο μεγάλες εταιρίες η Nike και η Timberland να συνεργάζονται με τον οργανισμό για την προστασία του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του πλανήτη μας.

Η έκθεση της Greenpeace, προϊόν τριετούς ενδελεχούς έρευνας, κατέδειξε τις μεγάλες δυτικές πολυεθνικές εταιρίες ως τους υπαίτιους για τη συνεχόμενη καταστροφή του Αμαζονίου, αφού η αυξανόμενη ζήτηση για κτηνοτροφικά προϊόντα, όπως το δέρμα, οδηγεί τις ντόπιες κτηνοτροφικές μονάδες στην ανεξέλεγκτη καταστροφή παρθένων δασικών εκτάσεων και τη μετατροπή τους σε βοσκοτόπια. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, κάθε δύο δευτερόλεπτα καταστρέφεται ένα στρέμμα δάσους στον Αμαζόνιο για κτηνοτροφικούς σκοπούς.

Μέσα σε λίγες ημέρες κιόλας, η Nike και η Timberland επικοινώνησαν με την Greenpeace και ζήτησαν συνεργασία από κοινού για μία ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Έτσι στις 23 Ιουλίου η Nike ανακοίνωσε ότι πλέον θα απαιτεί πιστοποιητικά από τους προμηθευτές δέρματος ότι τα προϊόντα τους δεν προέρχονται από παράνομες κτηνοτροφικές φάρμες εντός του οικοσυστήματος του Αμαζονίου.

Λίγες ημέρες αργότερα η Timberland προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, απαιτώντας ευθέως από τους κτηνοτροφικούς παραγωγούς της Βραζιλίας τη δέσμευση ότι θα σταματήσουν την καταστροφή νέων περιοχών του Αμαζονίου, προκειμένου να αγοράσει τα προϊόντα τους. Αμφότερες οι πολιτικές κατατάσσουν τις δύο εταιρίες – και ειδικότερα την Timberland – σε ηγετική θέση σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για τις υπόλοιπες πολυεθνικές που εμπλέκονται στην προμήθεια παράνομων κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως οι Adidas, Reebok, Honda, Gucci, IKEA, Kraft κα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις δύο εβδομάδες μετά τη δημοσίευση της έρευνας, η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να αποσύρει δάνειο 90 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε δώσει στον μεγαλύτερο κτηνοτροφικό παραγωγό της Βραζιλίας, την εταιρία Bertin. Την ίδια ώρα, τρεις από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της χώρας, η Carrefour, η Wal-Mart και η Pão de Açúcar προειδοποίησαν τους παραγωγούς ότι θα σταματήσουν να προμηθεύονται τα προϊόντα τους αν αυτά δεν προέρχονται από ασφαλείς περιοχές.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Εγώ τώρα γιατί ανυσηχώ ακόμα ποιό πολύ;
καλημέραααα!

ΛΕΩΝ είπε...

Πολύ καλά κάνεις Ελίτσα μου και ανησυχείς....πολύ καλά κάνεις!
Καλώς όρισες , καλημερούδια!

Δημοσίευση σχολίου