• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Πεινασμένοι χωρικοί – Λιοντάρια .. 1 – 0!

Τα λιοντάρια στο Καμερούν κινδυνεύουν μέχρι και με εξαφάνιση, καθώς «πεινασμένοι» χωρικοί της περιοχής, κλέβουν τη λεία τους «κάτω από τη μύτη τους», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τραφούν.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ο ήδη μειούμενος πληθυσμός των λιονταριών στο Καμερούν, είναι δυνατό να περιοριστεί ακόμα περισσότερο, από την όχι και τόσο σπάνια τακτική των ντόπιων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, «κορυφαία» αρπακτικά, όπως λιοντάρια και ύαινες, συνηθίζουν να κλέβουν τη λεία το ένα του άλλου, ωστόσο φαίνεται πως και οι άνθρωποι έχουν τέτοιες τάσεις.

Το Μάρτιο του 2006, η βιολόγος, Marjolein Schoe, από το πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας, μαζί με άλλους συναδέλφους της, «έψαχναν» ένα αρσενικό λιοντάρι, στο λαιμό του οποίου είχαν τοποθετήσει κολάρο εντοπισμού, βόρεια του Καμερούν.

Όταν εντόπισαν το λιοντάρι, είδαν ότι μαζί με ένα θηλυκό, τρέφονταν από το κουφάρι μίας αντιλόπης. Όταν πλησίασαν αρκετά, τα λιοντάρια τρόμαξαν και κρύφτηκαν σε μία κοντινή συστάδα.

Το ίδιο απόγευμα, οι ερευνητές επέστρεψαν, βρίσκοντας στο σημείο, όχι τα συγκεκριμένα ή άλλα λιοντάρια, αλλά μία ομάδα χωρικών, που επίσης τρόμαξαν και έσπευσαν να κρυφτούν στους θάμνους.

Ό,τι είχε απομείνει από το γεύμα των λιονταριών, φαίνεται πως το είχαν γδάρει οι χωρικοί με μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα από το κουφάρι του νεκρού ζώου, ενώ όπως φάνηκε από τα «στοιχεία» που εγκατέλειψαν στον «τόπο του εγκλήματος», χρησιμοποίησαν και φύλλα, προκειμένου να πάρουν ποσότητα τροφής μαζί τους.

Αν και δεν ήταν αυτό το ζητούμενο της συγκεκριμένης έρευνας, η Marjolein SchoeHans de Iongh, συναδέλφου της βιολόγου στο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας. ενοχλήθηκε τόσο πολύ από το γεγονός, που αποφάσισε να δημοσιεύσει τις σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με δηλώσεις του

Ο ίδιος διηγήθηκε ακόμη ένα περιστατικό, κατά το οποίο, σε εθνικό πάρκο του Καμερούν, άνθρωποι, κυνηγούσαν λιοντάρια με σκοπό να τα απομακρύνουν από το κουφάρι ενός ζώου και να πάρουν εκείνοι στη συνέχεια το κρέας του.

Κατά τον κ. Hans de Iongh το φαινόμενο αυτό, η συμπεριφορά, αυτή ονομάζεται «κλεπτοπαρασιτισμός» και είναι η τάση που έχουν τα αρπακτικά να κλέβουν την «φρέσκια» τροφή μεταξύ τους.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να έχει πολύ μεγάλη επίδραση στον πληθυσμό των λιονταριών, που ούτως ή άλλως κινδυνεύει από την ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς θα πρέπει, σε περίπτωση που κάποιος κλέψει την τροφή τους, να καταναλώσουν τεράστια ενέργεια, προκειμένου να βρουν την ίδια ποσότητα», δήλωσε ο κ. de Iongh.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

ΛΕΩΝ είπε...

Ναι Σκρουτζάκο υπάρχουν απώλειες από όλες τις πλευρές! Καλησπέρα και σε σένα!

Δημοσίευση σχολίου