• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ένας βάτραχος με δόντια που τρώει ακόμα και πουλιά, μια σαύρα με κηλίδες σαν της λεοπάρδαλης και μια οχιά με ραβδώσεις τίγρης περιλαμβάνονται στα 163 νέα είδη που ανακάλυψε η WWF στην περιοχή του μεγάλου ποταμού Μεκόνγκ στη Νοτιοανατολική Ασία.

Στη διάρκεια του 2009 ανακαλύφθηκαν στον Μεκόνγκ 100 νέα φυτά, 28 ψάρια, 18 ερπετά, 14 αμφίβια, δύο θηλαστικά και ένα πτηνό. Αυτό σημαίνει τρία νέα είδη ανά εβδομάδα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 1.000 νέα είδη που αναγνωρίστηκαν στην περιοχή τη δεκαετία 1997-2007.

«Έπειτα από χιλιετίες στην αφάνεια, αυτά τα είδη έρχονται τώρα στο προσκήνιο, και πολλά ακόμα μένει να ανακαλυφθούν» σχολίασε ο Στούαρτ Τσάπμαν, διευθυντής του προγράμματος της WWF για τον Μεκόνγκ.

«Ορισμένα είδη θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, ενώ πολλά όχι» προειδοποίησε. «Σπάνια, απειλούμενα και ενδημικά είδη, όπως αυτά που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα επειδή η κλιματική αλλαγή θα συρρικνώσει περαιτέρω τα μικρά τους ενδιαιτήματα» εξήγησε.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα είδη είναι ο βάτραχος Limnonectes megastomias, o oποίος διαθέτει σχηματισμούς σαν κυνόδοντες και παραμονεύει για έντομα και πουλιά στα νερά της ανατολικής Ταϊλάνδης.

Μια ακόμα παράξενη ανακάλυψη είναι η σαύρα Goniurosaurus catbaensis, που ζει στο νησί Κατ Μπα του Βιετνάμ. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σαμιαμίδι, έχει μεγάλα πορτοκαλί-καφέ μάτια που θυμίζουν αιλουροειδές και φέρει σε όλο του το σώμα κηλίδες σαν της λεοπάρδαλης.

Την ώρα που οι ερευνητές προσπαθούσαν να συλλάβουν ένα ακόμα νέο είδος σαύρας, ανακάλυψαν σχεδόν κατά τύχη και μια ραβδωτή οχιά, την Cryptelytrops honsonensis, που παραπέμπει σε τίγρη.

«Συλλάβαμε και τη σαύρα και το φίδι και αποδείχθηκαν και τα δύο νέα είδη» ανέφερε ο Λι Γκρίσμερ του Πανεπιστημίου Λα Σιέρα της Καλιφόρνιας, μέλος της αποστολής.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

καλά οι ντόπιοι δεν τα ήξεραν;

kakos lykos είπε...

Τελικά όλα τα παράξενα από τα βάθη της Ασίας μας έρχονται.

Καλή βδομάδα Λιονταρίνα :)

ΛΕΩΝ είπε...

Μπορεί και όχι Tyler,ή απλώς να μην είχαν ενημερώσει....!

Είναι ακόμα μερικές περιοχές ανεξερεύνητες γι αυτό έχουμε πολλά νέα από κει!

Καλημέρα Tyler και Λύκαινα!

Δημοσίευση σχολίου