• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


«Μεταναστεύουν» στις ελληνικές θάλασσες, όπου η αλλαγή του κλίματος σε συνάρτηση με τις ανθρώπινες δραστηριότητες τα απειλούν με εξαφάνιση. Ο λόγος για σπάνια θηλαστικά, όπως φάλαινες φυσητήρες, ρινοδέλφινα και ένα ζωνοδέλφινο, η έντονη παρουσία των οποίων προβληματίζει τους επιστήμονες. Το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες, βόρεια της Σάμου, όπου εκβράστηκε μία θηλυκή νεαρή φάλαινα φυσητήρας. Το ζώο δεν έφερε σημάδια τραυματισμού και η παρουσία του στην περιοχή συμπίπτει με την αυξημένη μεταναστευτική δραστηριότητα, που παρατηρείται στους πληθυσμούς φυσητήρων κατά τους φθινοπωρινούς μήνες και ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Σάμου, Χίου και Τουρκίας. «Πάντοτε, το φθινόπωρο τα περιστατικά είναι περισσότερα, λόγω της μεταναστευτικότητας των ζώων. Όμως, για κάθε θηλαστικό που βρίσκεται θανατωμένο, αντιστοιχούν περίπου άλλες 20 περιπτώσεις που δεν εντοπίζονται», δηλώνει η Συντονίστρια Επιστημονικής Έρευνας και Δράσεων Προστασίας, Αρχιπέλαγος ΙΘΑΠΕΑ, Αναστασία Μήλιου. Η φάλαινα φυσητήρας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος είδος φάλαινας στη Μεσόγειο και το μεγαλύτερο οδοντοκήτος στον κόσμο. Ένας αρσενικός φυσητήρας ξεπερνά τα 18 μέτρα σε μήκος και τους 50 τόνους σε βάρος, ενώ μία θηλυκή, τα 12 μέτρα και τους 20 τόνους. Είναι ένα είδος που συναντάται όλο το χρόνο στις ελληνικές θάλασσες. Ο αρσενικός τρέφεται μ' έναν τόνο καλαμάρια την ημέρα, με μία ανάσα φτάνει έως και τα 3.000 βάθος, ενώ η πορεία ταξιδιού τους για την αναζήτηση τροφής είναι από 2 έως 7 μίλια. Οι αρσενικοί ζουν συνήθως μοναχικά, ενώ τα θηλυκά ζώα ζουν σε ομάδες μαζί με τα μικρά τους, τα οποία τα θηλάζουν έως και 5 χρόνια. Την ίδια ώρα, και μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ημερών, δύο δελφίνια εκβράστηκαν νεκρά στον Άλιμο Αττικής και τη Σάμο. Το πρώτο ήταν ένα ρινοδέλφινο και το δεύτερο ένα ζωνοδέλφινο. Τα αίτια θανάτου τους παραμένουν άγνωστα. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με μια θαλάσσια χελώνα, η οποία βρέθηκε μαχαιρωμένη και με κομμάτια από παραγάδι στο πτερύγιό της, στην Ικαρία. Οι επιστήμονες θεωρούν βέβαιο ότι ανθρώπινο χέρι της αφαίρεσε τη ζωή. «Η μείωση της τροφής και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος απειλούν τα θηλαστικά και τις θαλάσσιες χελώνες. Διαταράσσονται οι ισορροπίες της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και απειλούνται με εξαφάνιση σπάνια είδη», κατέληξε η κ. Μήλιου.


4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ...........
ΜΑΤΩΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Κ ΕΝΑ ΜΕΤΕΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ....

D.Angel είπε...

Θα συμφωνήσω με τον απόμαχο!
Γιατί ρε γμτ;
Χαιρετώ λιονταράκι μου!

ΛΕΩΝ είπε...

Μάλλον απόμαχε θα παραμένει για πολύ ακόμα!

Καλώς το Αγγελάκι μου!

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Κα ΜΑΡΙΑ ΜΑΣ.......
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ!!!

Δημοσίευση σχολίου