• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


H Greenpeace χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηγάκη, να προωθήσει πιλοτικό πρόγραμμα με σκοπό την προστασία του θαλάσσιου φυτού. Ο κ. Χατζηγάκης υποσχέθηκε επίσης την προώθηση για έγκριση της χαρτογράφησης λιβαδιών ποσειδωνίας στην Άνδρο που πραγματοποίησε πέρσι η Greenpeace σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Παράκτιων Αλιέων Νοτίου Αιγαίου, με την επιστημονική συμβολή του Δρ. Παναγιωτίδη και ομάδας δυτών επιστημονικής κατάδυσης.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έρχεται έπειτα από έντονες πιέσεις της Greenpeace και τρεις ερευνητικές αποστολές της οργάνωσης σε συνεργασία με τους Παράκτιους Αλιείς Νοτίου Αιγαίου, που στόχο είχαν την καταγραφή του βυθού για την ανάδειξη των ευαίσθητων θαλάσσιων οικοσυστημάτων που χρήζουν προστασίας, όπως προβλέπει ο Μεσογειακός Κανονισμός για την Αλιεία.

Για να προστατευτούν τα χαρτογραφημένα λιβάδια της ποσειδωνίας από τα καταστροφικά συρόμενα αλιευτικά εργαλεία είναι απαραίτητη προϋπόθεση η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος.

Τέλος, για να εφαρμόσει η χώρα μας τον Μεσογειακό Κανονισμό Αλιείας, θα πρέπει να καθορίσει θαλάσσια καταφύγια και να προχωρήσει στην καταγραφή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Η Greenpeace τονίζει ότι είναι χρέος της επόμενης κυβέρνησης να εξασφαλίσει την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων, αλλά και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα μας οδηγήσουν σε μια βιώσιμη αλιεία και μια πλούσια θάλασσα.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

αμην και ποτε!!

ΛΕΩΝ είπε...

Μάλλον στα ΘΑ κολλήσαμε πάλι....!

Δημοσίευση σχολίου