• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Δεν περνάει μέρα που να μην εντοπίζονται σε κάποια περιοχή της Ελλάδας ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με φρικτό τρόπο από κάποιους βάρβαρους! Όμως το τελευταίο τριήμερο τα κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στα Γιάννενα είναι απανωτά.

Τρία νεκρά σκυλιά στη Δουρούτη την περασμένη Κυριακή, με συμπτώματα από φόλες. Χθες προστέθηκε και η περιοχή της Δροσιάς, που βρίσκεται κοντά στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στους τόπους του εγκλήματος.

«Υπάρχει το πρόβλημα στο πανεπιστήμιο, αλλά η διοίκηση του ιδρύματος δεν θέλησε να το διαχειριστεί με βάση κάποιες αρχές, τις αρχές του σύγχρονου πολιτισμού, δηλαδή με σεβασμό στην ζωή του ζώου», λέει η Μαντώ Παπαδάκη μέλος του συλλόγου «Κίνηση για τα Δικαιώματα των Ζώων». Εξηγεί ότι «στη συγκεκριμένη περιοχή δηλητηριάζονται εδώ και χρόνια αδέσποτα σκυλιά».

Ο δήμος σε όσους καταγγέλλουν ατυχήματα, κακοποιήσεις ή δηλητηριάσεις ζώων, δίνει τα τηλέφωνα γνωστών φιλόζωων, χωρίς μάλιστα οι τελευταίοι να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Είναι άραγε τυχαίο που σε μια τέτοια πόλη εκείνοι που δηλητηριάζουν σκυλιά, αλωνίζουν; Από άκρη σ' άκρη: Πλάτανος, Πανεπιστήμιο, Δροσιά, ακόμη και έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Η κ. Παπαδάκη προτείνει στην πολιτεία, αλλά και στους τοπικούς αρμόδιους την «Σωστή ενημέρωση του κόσμου καθώς δύο είναι οι πηγές των αδέσποτων: η εγκατάλειψή τους από τους ιδιόκτητες τους και η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ιδιόκτητων ζώων. Τα αδέσποτα δεν γεννιούνται στον δρόμο, ακόμα και αυτά που γεννιούνται πολύ δύσκολα θα επιβιώσουν».

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

So Far Away είπε...

Φίλε λεοντόκαρδε γεια σου !

Θαυμάζω το blog σου και ειδικότερα τις αντιλήψεις σου !

Είναι καλό να υπάρχουν τέτοιου είδους προσπάθειες αφύπνισης της κοινής γνώμης !

Το θέμα όμως είναι πως έχουμε να κάνουμε με τον ανθρώπινο παράγοντα , που εσύ ειδικά γνωρίζεις πολύ καλά το πώς αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη των υπόλοιπων ειδών του πλανήτη !

Συνέχισε έτσι !

Όσους περισσότερους "ταρακουνήσεις" τόσο το καλύτερο !

Τα σέβη μου !

ΛΕΩΝ είπε...

Σ ευχαριστώ so far.....!

Δημοσίευση σχολίου