• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ένα τεράστιο ποντίκι μήκους 82 εκατοστών ανακάλυψε επιστημονική αποστολή του ΒΒC μέσα σε ηφαίστειο στο νησιωτικό κράτος της Παπούα Νέα Γουινέα. Το τρωκτικό συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων που έχουν εντοπιστεί ποτέ και ζυγίζει σχεδόν ενάμισι κιλό. Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού το φωτογράφισαν και το βιντεοσκόπησαν σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στα βάθη μιας ζούγκλας. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ανήκει πιθανότατα στο γένος Μallomys.

Η ίδια ομάδα έχει ήδη ανακαλύψει περίπου 40 εξωτικά είδη τα οποία έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν μέσα στον κρατήρα βάθους ενός χιλιομέτρου ο οποίος έχει δημιουργηθεί από το ανενεργό πλέον ηφαίστειο στο όρος Μποσάβι στο κέντρο της Νέας Γουινέας.

Το σπάνιο είδος εντοπίστηκε αρχικά από τις υπέρυθρες κάμερες που είχαν τοποθετήσει τα μέλη της αποστολής μέσα στο δάσος που περιβάλλει τον κρατήρα. Μετά την αρχική έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για ένα νέο είδος ζώου αλλά για το γνώριμο σε όλους θηλαστικό. «Η γάτα μου έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος» αναφώνησε στη θέα του ποντικού ένας εικονολήπτης.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποντίκια του κόσμου. Είναι το ίδιο ζώο με αυτό που συναντάμε στους υπονόμους των πόλεων» επιβεβαιώνει ο δρ Κρίστοφερ Χέλγκεν, ο οποίος συμμετέχει στην αποστολή. Η περιοχή θεωρείται εντελώς παρθένα καθώς ελάχιστοι άνθρωποι έχουν πατήσει το πόδι τους στο τροπικό δάσος. Ακόμη και οι ιθαγενείς της φυλής Κασούα οι οποίοι βοήθησαν τους Βρετανούς να φθάσουν ως τη ζούγκλα ζουν αρκετά μακριά από τον κρατήρα, ο οποίος σύντομα θα κηρυχθεί προστατευόμενο μνημείο της φύσης από την UΝΕSCΟ.

Παρά το πολύ υγρό κλίμα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, το τεράστιο τρωκτικό επιβιώνει χάρη στο τριχωτό του δέρμα, που του χάρισε και το προσωνύμιο «τριχωτός ποντικός».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ!


0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου