Η ίδια ομάδα έχει ήδη ανακαλύψει περίπου 40 εξωτικά είδη τα οποία έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν μέσα στον κρατήρα βάθους ενός χιλιομέτρου ο οποίος έχει δημιουργηθεί από το ανενεργό πλέον ηφαίστειο στο όρος Μποσάβι στο κέντρο της Νέας Γουινέας.
Το σπάνιο είδος εντοπίστηκε αρχικά από τις υπέρυθρες κάμερες που είχαν τοποθετήσει τα μέλη της αποστολής μέσα στο δάσος που περιβάλλει τον κρατήρα. Μετά την αρχική έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για ένα νέο είδος ζώου αλλά για το γνώριμο σε όλους θηλαστικό. «Η γάτα μου έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος» αναφώνησε στη θέα του ποντικού ένας εικονολήπτης.
«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποντίκια του κόσμου. Είναι το ίδιο ζώο με αυτό που συναντάμε στους υπονόμους των πόλεων» επιβεβαιώνει ο δρ Κρίστοφερ Χέλγκεν, ο οποίος συμμετέχει στην αποστολή. Η περιοχή θεωρείται εντελώς παρθένα καθώς ελάχιστοι άνθρωποι έχουν πατήσει το πόδι τους στο τροπικό δάσος. Ακόμη και οι ιθαγενείς της φυλής Κασούα οι οποίοι βοήθησαν τους Βρετανούς να φθάσουν ως τη ζούγκλα ζουν αρκετά μακριά από τον κρατήρα, ο οποίος σύντομα θα κηρυχθεί προστατευόμενο μνημείο της φύσης από την UΝΕSCΟ.
Παρά το πολύ υγρό κλίμα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, το τεράστιο τρωκτικό επιβιώνει χάρη στο τριχωτό του δέρμα, που του χάρισε και το προσωνύμιο «τριχωτός ποντικός».
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ!
0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:
Δημοσίευση σχολίου