• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Το περιστέρι που νίκησε την τεχνολογία…

Στη Νότιο Αφρική είναι πιο γρήγορο να μεταφέρεις δεδομένα με ένα ταχυδρομικό περιστέρι παρά μέσω μιας «γρήγορης» διαδικτυακής σύνδεσης. Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για ένα πείραμα που έγινε και απέδειξε ότι ακόμη υπάρχουν φορές που τα παλιά, παραδοσιακά μέσα «νικούν» τη σημερινή τεχνολογία. Ο Ουίνστον, το γενναίο περιστέρι ηλικίας 11 μηνών προκάλεσε την γραμμή ADSL της κρατικής εταιρείας Τelkom με σκοπό να εξακριβώσουν ποιος από τους δύο θα καταφέρει να μεταφέρει γρηγορότερα τέσσερα gigabytes δεδομένων σε μία απόσταση 85 χιλιομέτρων. Ο Ουίνστον αγωνίστηκε εκπροσωπώντας την εταιρεία τηλεμάρκετινγκ The Unlimited, η οποία ήθελε να μεταφέρει δεδομένα από το τηλεφωνικό της κέντρο στο Χόουγικ, βόρεια του Ντέρμπαν στα γραφεία της στο Χιλκρεστ. Έτσι έβαλε στοίχημα με την εταιρεία Telkom για το ποιος μπορεί να τα μεταφέρει γρηγορότερα. Αν και η ορατότητα ήταν κακή την ημέρα του αγώνα ο Ουίνστον ολοκλήρωσε τη δύσκολη πτήση του σε μία ώρα και οκτώ λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην μία ώρα και τα οκτώ λεπτά συμπεριλαμβάνεται το δέσιμο της κάρτας μνήμης στο πόδι του περιστεριού, το λύσιμο της και η τοποθέτηση της στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το ταξίδι των δεδομένων μέσω της σύνδεσης ADSL δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί το ταχύτατο περιστέρι, αφού η ολοκλήρωση της μεταφοράς με το γενναίο πουλί -πτήση, και φόρτωμα δεδομένων στον υπολογιστή- πραγματοποιήθηκε μετά από δύο ώρες, έξι λεπτά και 57 δευτερόλεπτα. Κατά την διάρκεια αυτής της ώρας, η Telkom είχε καταφέρει να στείλει μόλις το 4% των δεδομένων.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

χαχαχαχαχ
αψογο.... μας εστειλαν!!

ΛΕΩΝ είπε...

Και μετά σου λέει τεχνολογία....!
Τρίχες, ή μάλλον...πούπουλα!

Δημοσίευση σχολίου