• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Αίσιο τέλος για τα ''σκυλιά της Ανκόνα''!


Τα σκυλιά των μελών του Stray.gr, αλλά και όλων των άλλων φιλόζωων και φιλοζωικών σωματείων που είχαν κρατηθεί σε kennel στην Ανκόνα παραδόθηκαν πριν λίγες εβδομάδες στις οικογένειές τους στη Γερμανία.

Θυμίζουμε ότι τα ζώα είχαν κρατηθεί από τις ιταλικές αρχές σε συνέχεια του τραγικού ατυχήματος που συνέβη πριν 2 περίπου μήνες κατά τη μεταφορά τους με πλοίο από την Πάτρα στην Ανκόνα, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 8 ζώα, από θερμοπληξία. Η απελευθέρωση των υπολοίπων ζώων, που κρατήθηκαν πάνω από 2 μήνες σε ιταλικό Kennel, και η παράδοσή τους στις οικογένειες, ήταν πρώτη προτεραιότητα των μελών του Stray όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Απαιτήθηκε μια χρονοβόρα νομική διαδικασία και παρέμβαση, μια και η ανακριτική - δικαστική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών συνεχίζεται. Η κινητοποίηση των μελών μας, των συνεργατών μας στη Γερμανία μα και των νέων οικογενειών των ζώων ήταν μεγάλη και συγκινητική.

Όταν επιτέλους ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και εφ’ όσον δεν συνέτρεχε κανένας λόγος κράτησης των ζώων, οργανώθηκε η επιχείρηση παραλαβής και παράδοσης των ζώων στις οικογένειες τους στη Γερμανία. Μέλη του Stray και του γερμανικού σωματείου πήγαν στην Ancona και φρόντισαν για τη διαδικασία παραλαβής και μεταφοράς στη Γερμανία όλων των ζώων. Τα ζώα παραδόθηκαν στις οικογένειές τους που τα δέχτηκαν με πολύ χαρά και ανακούφιση, μετά από όλη αυτή την περιπέτεια.

Τα ζώα όλο αυτό το διάστημα παρέμειναν σε ιδιωτικό kennel. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι η ιδιοκτήτρια και το προσωπικό φρόντισαν και περιποιήθηκαν τα ζώα, τα οποία είναι όλα καλά στην υγεία τους.

Το οικονομικό κόστος όλης της διαδικασίας (πληρωμή Kennel, δικηγόρων, εξόδων, μεταφοράς) ήταν ιδιαίτερα υψηλό και μπόρεσε να καλυφθεί χάρη στη συνδρομή των μελών και φίλων των δυο σωματείων, καθώς και των νέων ιδιοκτητών που συνέδραμαν ειδικά για τα ζώα αυτά. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη των δύο σωματείων, την Αριστέα, τη Φωτεινή, την Petra, την Caro τον Mik και την Carlotta που επωμίστηκαν την τελική προσπάθεια και παρέδωσαν τα ζώα στις οικογένειές τους.

Το τραγικό αυτό συμβάν ήταν πολύ λυπηρό και ψυχοφθόρο ειδικά για τους εθελοντές που δίνουν κάθε μέρα αγώνα για τα αδέσποτα ζώα με τεράστιες θυσίες και αντί για στήριξη και συμπαράσταση βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια και αντιξοότητες και κυρίως με την καχυποψία. Οι δυσκολίες όμως αυτές κάνουν τους εθελοντές των σωματείων και τους φιλόζωους πιο αποφασισμένους να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για τα χιλιάδες αδέσποτα, ελπίζοντας ότι κάποτε θα έχουν σύμμαχο και την πολιτεία.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

amhn !

ΛΕΩΝ είπε...

Και κάτι ανακουφιστικό επιτέλους!

Δημοσίευση σχολίου