• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η βαρύτητα, τα ποντίκια και η NASA.

Το επιτυχημένο εγχείρημα του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης στην Καλιφόρνια εντάσσεται στις προσπάθειες της NASA να κατανοήσει πώς το ανθρώπινο σώμα μπορεί να αντιδράσει σε μακρόχρονο καθεστώς χαμηλής βαρύτητας, κάτι που θα απαιτηθεί από τους αστροναύτες, οι οποίοι θα κληθούν να ταξιδέψουν πέρα από τη Σελήνη στο μέλλον. Η μεγάλης χρονικής διάρκεια διαβίωση σε καθεστώς μειωμένης βαρύτητας οδηγεί, μεταξύ άλλων, σε απώλεια οστικής μάζας. Ένας τρόπος να μελετηθεί η μικροβαρύτητα, είναι να εφαρμοστεί ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο που αντιτίθεται στη βαρύτητα και το οποίο απωθεί (μετεωρίζει) το νερό μέσα στα σώματα των ζώων, οδηγώντας έτσι στην μικρή ανύψωσή τους στην αέρα. Αν και, όπως έδειξαν τα πειράματα, τα ποντίκια αρχικά έδειξαν ανήσυχα και αποπροσανατολισμένα από τον μετεωρισμό τους (πράγμα κατανοητό!), αγωνιώντας να πιαστούν από κάπου, τελικά έδειξαν ικανά να προσαρμόζονται στο νέο…ιπτάμενο στιλ ζωής τους μετά από περίπου τέσσερις ώρες, τρώγοντας και πίνοντας πια κανονικά. Στο παρελθόν, οι επιστήμονες είχαν, με ανάλογο τρόπο, μετεωρίσει βατράχους και ακρίδες, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο με ένα μικρό θηλαστικό, που βιολογικά είναι πιο συγγενικό προς τον άνθρωπο. Το ερώτημα πλέον είναι πότε θα επιχειρηθεί μετεωρισμός ανθρώπου από ένα μαγνητικό πεδίο. Τα ισχυρά μαγνητικά πεδία δεν φαίνεται να επιδρούν αρνητικά στα πειραματόζωα. Αρουραίοι μετά από την έκθεσή τους επί δέκα εβδομάδες σε τέτοια πεδία (χωρίς μετεωρισμό) δεν εμφάνισαν κάποιες παρενέργειες. Η εργασία των ερευνητών του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA, υπό τους κινεζικής καταγωγής φυσικούς Γιανμίνγκ Λιού και Ντα-Μινγκ Τσου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Advances in Space Research” (Πρόοδοι στη Διαστημική Έρευνα), σύμφωνα με το Live Science.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Τι τραβάν και τα κακόμοιρα τα ποντίκια για την επιστήμη!

Καλησπέρα Λιονταρίνα :)

ΛΕΩΝ είπε...

Ανδριάντας τους πρέπει....!
Καλημέρα Λύκαινα

Δημοσίευση σχολίου