• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

O ευτυχισμένος Rex στον Καναδά!

Η ιστορία του Ρεξ δεν είναι καινούργια. Σήμερα όμως πήραμε πάλι ένα καταιγισμό νέων βίντεο και φωτογραφιών από την μαμά του και σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε αυτό το λεβέντικο σκυλί.



Οι κοπέλες τον βρήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να σέρνεται και να τρέφεται με ό,τι έβρισκε δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες. Τον μάζεψαν κι άρχισε η Οδύσσεια των ιατρικών εξετάσεων, με ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και μυελογραφήματα. Παράλληλα μας ρώτησαν αν θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην εξεύρεση οικογένειας για τον Ρεξ, το πανέμορφο Χάσκυ με τα αχρηστευμένα πίσω πόδια.

Οι φωτογραφίες του, με την πετσέτα περασμένη κάτω από την κοιλιά του για να τον στηρίζει στις απαραίτητες βόλτες του, αναρτήθηκαν σε websites της Ελλάδας και του εξωτερικού και μέσα σε 3 μέρες βρέθηκε ο άνθρωπος που δεν τον πτοούσε η αναπηρία του ζώου. Η Κάντις, στον μακρινό Καναδά, ήρθε σε επαφή με το συνεργαζόμενο τοπικό φιλοζωικό σωματείο, πέρασε θριαμβευτικά την συνέντευξη και την επίσκεψη στο σπίτι της και το συμβόλαιο υιοθεσίας υπογράφτηκε! Ο Ρεξ έπρεπε να φτιάξει τις βαλίτσες του για το μακρινό ταξίδι που θα τον έφερνε στο καινούργιο του σπίτι και στην μαμά του που είχε αρχίσει να κάνει σχέδια για το πώς ο Ρεξ θα είχε μία καλή και αξιοπρεπή ζωή.

Ο Ρεξ ταξίδεψε στον Καναδά όπου τον περίμενε στο αεροδρόμιο, μαζί με την πρόεδρο του εκεί σωματείου, η μαμά του και στο σπίτι ο γάτος και τα δύο λυκόσκυλα της οικογένειας. Η συμβίωση αρμονική από την πρώτη στιγμή!


Του πήραν μέτρα και σε δύο μέρες το καροτσάκι του ήταν έτοιμο για άνετες βόλτες. Η Κάντις μας έστειλε το βίντεο από την πρώτη του βόλτα με το καροτσάκι γράφοντας χαρακτηριστικά: "Ο Ρεξ έμοιαζε εκείνη τη στιγμή σαν μικρό παιδί την ημέρα των Χριστουγέννων".



Μέσα στη καθημερινή του ρουτίνα κι όταν ο καιρός το επιτρέπει, ο Ρεξ πηγαίνει στη γειτονική λίμνη για κολύμπι, που βοηθά στο δυνάμωμα των μυών των πίσω του ποδιών. Δεν θα περπατήσει ποτέ καλά κι όσο περνά ο καιρός η μυελοπάθειά του θα χειροτερεύει, η Κάντις κάνει όμως ό,τι μπορεί για να απομακρύνει χρονικά όσο γίνεται την πλήρη παράλυση.

Αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους μας ήταν τα αισθήματα της Κάντις απέναντι στον Ρεξ. Τον αγαπάει, τον προσέχει, φροντίζει την σωματική και ψυχική του υγεία, αλλά δεν τον λυπάται!!! Χαρακτηριστική η στάση της κατά τη διάρκεια του μπάνιου του Ρεξ σε ένα μικρό βίντεο που συνόδευε τις φωτογραφίες. Ο Ρεξ δεν ήταν και πολύ ενθουσιασμένος με το μπάνιο, είχε γουρλώσει τα γαλάζια μάτια του και φοβόταν λίγο. Η Κάντις όμως ήταν σταθερή σ' αυτό που έκανε. Χωρίς οίκτο αλλά με φωνή κανονική και χαμηλή τον ενθάρρυνε να κολυμπήσει.



Αυτές οι φωτογραφίες και η παρουσίαση του Ρεξ είναι αφιερωμένες σε όσους λασπολογούν και λένε ότι τα αδέσποτα πρέπει να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους κι όσα υιοθετούνται στο εξωτερικό καταλήγουν σε εργαστήρια ως πειραματόζωα ή σε εργοστάσια για να γίνουν γούνες. Γεια σου Ρεξ λεβέντη!


Περισσότερα στο strayshelp.gr

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KATAΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο REX ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

korinoskilo είπε...

μοναδικο θα εγραφα!!! αλλα δεν θελω να ειναι μοναδικο.... ας ειναι μαζικο !!!

καλημερες

ΛΕΩΝ είπε...

Καλημέρα Σκρουτζάκο!

Μακάρι να ήταν μαζικό....αλλά!
Καλημέρα Λένα

Δημοσίευση σχολίου