• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Λύση στο «πρόβλημα» των άστεγων;

Σε φάση οριστικής επίλυσης βρίσκεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στα Τρίκαλα. Απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες, προκειμένου να λειτουργήσει ο Σταθμός Φύλαξης Αδέσποτων Σκύλων στην Σωτήρα Τρικάλων.

Η τοποθέτηση σκέπαστρου στον εξωτερικό χώρο θα γίνει τις επόμενες μέρες. Σταδιακά θα συγκεντρωθούν τα ζώα και θα μεταφερθούν στον νέο χώρο φιλοξενίας τους.

Το άσυλο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Μιχάλης Ταμήλος, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά σε τι κατάσταση βρίσκεται ο χώρος.

Στον σταθμό της Σωτήρας θα μεταφερθούν όλα τα αδέσποτα σκυλιά, που αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στον χώρο του στρατοπέδου Παπαστάθη, καθώς επίσης και όσα θα μαζεύονται από τους δημόσιους χώρους της πόλης.

Ο κ. Ταμήλος δήλωσε, ότι στον νέο σταθμό θα απασχοληθεί και ένα άτομο, που θα είναι εξειδικευμένο στην περίθαλψη των σκύλων. Και μαζί με τους φιλόζωους της πόλης, θα είναι υπεύθυνος για την φροντίδα των φιλοξενούμενων ζώων.

Κάλεσε, επίσης, όλους τους δημότες να είναι φιλικοί απέναντι στα αδέσποτα σκυλιά, κυρίως όμως ζήτησε από όσους διατηρούν κατοικίδια ζώα να μην αφήνουν ελεύθερα τα μικρά κουτάβια, διογκώνοντας έτσι το πρόβλημα.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

ευγε!!
τι αλλο να πουμε!!
ς παραδειγματιστουν και αλλοι

ΛΕΩΝ είπε...

Μακάρι,
Καλημερούδια

Δημοσίευση σχολίου