• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Από την Κεφαλονιά στην Αλόννησο η "Νεφέλη"!


Στο κέντρο περίθαλψης της ΜΟΜ στην Αλόννησο μεταφέρθηκε με επιτυχία η νεογέννητη μεσογειακή φώκια που βρέθηκε στην Κεφαλλονιά.
Η μικρή Monachus monachus, είχε βρεθεί στην παραλία του Άσου, τραυματισμένη και αφυδατωμένη. Βαφτίστηκε “Νεφέλη” από τους κατοίκους και τους τοπικούς εθελοντές του νησιού, οι οποίοι τη φρόντισαν μέχρι να φτάσουν οι εθελοντές της ΜΟΜ στην περιοχή. Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και με τη βοήθεια του Λιμεναρχείου του Φισκάρδου, η ορφανή Νεφέλη μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της οργάνωσης, στη Στενή Βάλα Αλοννήσου.
Με την άφιξή της στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας και με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εξετάσεών της θα ξεκινήσει το εντατικό πρόγραμμα περίθαλψης και θεραπείας της Νεφέλης, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την σταδιακή χορήγηση ψαροπολτού, αφού δεν υπάρχει υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος της μεσογειακής φώκια.
Το πρόγραμμα περίθαλψης μιας μεσογειακής φώκιας διαρκεί 5 μήνες και αν ολοκληρωθεί με επιτυχία, απελευθερώνεται υγιής στο φυσικό της περιβάλλον. Μέχρι να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται να περάσουν ατελείωτες ώρες φροντίδας, ταΐσματος και εξετάσεων από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της MOm και τους εθελοντές που συμμετέχουν.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Μακάρι να πάνε όλα καλά για το γλυκύτατο μικρούλι!!!

Καλησπέρα Λιονταρίνα :)

korinoskilo είπε...

αφου ειναι χαμογελαστη ολα θα παν καλα

καλησπερες

Δημοσίευση σχολίου