• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ούτε το κυνήγι, ούτε τα αντισυλληπτικά φαίνεται να μείωσαν τους πληθυσμούς των αγριοκούνελων που πολλαπλασιάζονται κατά κόρον.

Η Λήμνος σίγουρα χαρακτηρίζεται ως ο πιο αγαπημένος προορισμός του κυνηγού με τόσα θηράματα, αλλά έχει σίγουρα καταντήσει ο πιο άγονος τόπος για τους καλλιεργητές.

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται για άλλη μια χρονιά οι αγρότες της περιοχής καθώς παρά τις προσπάθειες χρόνων για την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Αυτές τις μέρες οριστικοποιούνται τα συνεργεία κυνηγιού που θα αναλάβουν για μία ακόμα χρονιά την προσπάθεια να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Αν και έχει επιτραπεί το κυνήγι τους κατά την διάρκεια της νύχτας, τα αγριοκούνελα έχουν πολλαπλασιαστεί σε τέτοιο βαθμό που θεωρείται αδύνατον να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα μέσω αυτής της μεθόδου εξόντωσης.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν κάνουν τον κόπο να βγουν για κυνήγι καθώς το θεωρούν μάταιο.

Τα μέτρα που κατά καιρούς έχουν παρθεί με την συναίνεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτηρίζονται ως αναποτελεσματικά.


Πρόβλημα με την σπορά

Μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει τον επόμενο μήνα που θα ξεκινήσει η σπορά, καθώς και φέτος μεγάλες εκτάσεις θα μείνουν ακαλλιέργητες.

«Συνολικά, πάνω από το 40% της αγροτικής έκτασης θα μείνει ακαλλιέργητο, ενώ σε κάποιες περιοχές του νησιού και συγκεκριμένα στη Πλάκα, την Παναγιά, το Κοντοπούλι και το Ρεπανίδι θα ξεπεράσει το 60%.

Υπάρχουν παραγωγοί που είχαν καλλιεργήσει πάνω από 500 στρέμματα και αναγκάστηκαν στο τέλος να αγοράσουν καρπούς για να ταΐσουν τα ζώα τους», είπε χαρακτηριστικά ο αγρότης Παναγιώτης Καπαρός, μέλος της συντονιστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων.

Πηγή: Αιολικά Νέα

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

ειναι προβλημα γι αυτους που βγαζουν το ψωμι τους απο την γη!!

ας κανουν φαρμες με αγριοκουνελα :Ρ

Δημοσίευση σχολίου