• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Σε λίγα χρόνια οι τίγρεις θα υπάρχουν μόνον στα βιβλία, εάν η διεθνής κοινότητα δεν λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την επιβίωσή τους. Σε αυτό το δυσοίωνο συμπέρασμα έφτασαν οι περισσότεροι από 200 ειδικοί που μετέχουν σε διάσκεψη για την προστασία των επιβλητικών αιλουροειδών, στο Κατμαντού του Νεπάλ.Ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, Μαντχάβ Κουμάρ Νεπάλ, ζήτησε συλλογική δράση για την προστασία των μεγάλων αιλουροειδών, ενώ ανέφερε ως μεγαλύτερους κινδύνους για τις τίγρεις τη λαθροθηρία και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Το κυνήγι τίγρεων και η εμπορία του δέρματος ή των οστών τους απαγορεύονται από συνθήκη, που έχουν υπογράψει 167 χώρες. Παρόλα αυτά, όμως, η λαθροθηρία συνεχίζεται, καθώς μέρη του ζώου χρησιμοποιούνται από την παραδοσιακή ιατρική και για την παρασκευή αφροδισιακών προϊόντων, ενώ το δέρμα το ζώου μπορεί να πωληθεί σε τιμές που ξεκινούν τα χίλια δολάρια και μπορεί να ξεπεράσουν τις δέκα χιλιάδες.

"Το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων εκτιμάται γύρω στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο στην Ασία, πρόκειται δηλαδή για το δεύτερο σημαντικότερο εμπόριο μετά το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών", τόνισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Ο πληθυσμός των ενήλικων τίγρεων που ζουν στις προστατευόμενες περιοχές του Νεπάλ υπλογίζεται σε 121 ζώα. Προβλέπεται να δημιουργηθεί μία ακόμη προστατευόμενη περιοχή, στο εθνικό πάρκο Μπάρντια, 450 χλμ. δυτικά του Νεπάλ.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

μαρια σε καποια βγαζει παλι προυδοποιητικο .... εδω δεν εβγαλε :/

ΛΕΩΝ είπε...

Δυστυχώς δεν κατάφερα να εντοπίσω ούτε και σήμερα τι είναι αυτό που σου βγάζει, εδώ φαίνονται όλα ΟΚ.
Ευχαριστώ πάντως....
Καλησπέρα

Δημοσίευση σχολίου