• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Κίνδυνος για τα νησιά του Ειρηνικού…!


Τα νησιά του Ειρηνικού είναι πιθανό να βυθιστούν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αρχικώς έχει προβλεφθεί, καθώς οι νέες επιστημονικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο ρυθμός της ανόδου του επιπέδου της θάλασσας αυξάνεται απειλητικά.
Ο καθηγητής, Πάτρικ Ναν, ειδικευμένος για τις κλιματικές αλλαγές, προειδοποίησε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι πληθυσμοί των νησιών θα πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς ο κίνδυνος είναι ορατός.
"Δεν γνωρίζω ποια νησιά θα είναι ακόμα κατοικήσιμα μέχρι το 2100", τόνισε ο Ναν, ερευνητής στο πανεπιστήμιου του Νότιου Ειρηνικού στα Φίτζι. Ο Ναν προεδρεύει των συνομιλιών για τις κλιματικές αλλαγές στον Ειρηνικό που αρχίζουν τη Δευτέρα στο Μαζούρο, πρωτεύουσα των Νησιών Μάρσαλ.
"Πιστεύουμε πως η στάθμη των υδάτων θα ανέβει περισσότερο από ένα μέτρο μέχρι το τέλος του αιώνα", τόνισε. Βάσει αυτών των στοιχείων τα Νησιά Μάρσαλ, στο Τουβαλού και το Κιριμπάτι απειλούνται άμεσα.
"Η μετακίνηση των πληθυσμών είναι ένα από τα πλέον δύσκολα θέματα που πρέπει να επιλυθούν", εξήγησε ο καθηγητής Ναν, ο οποίος κάνει έρευνες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα για περισσότερο από 24 χρόνια.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου