• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Φωλιές δεινοσαύρων γεμάτες με απολιθωμένα αβγά ανακαλύφθηκαν σε χωριό του νότιου ινδικού κρατιδίου Ταμίλ Ναντού, αναφέρουν την Παρασκευή τοπικά μέσα.

«Βρήκαμε αλλεπάλληλα στρώματα απολιθωμένων αβγών και τμημάτων από τα σώματα δεινοσαύρων. Κάθε συστάδα περιείχε οκτώ αβγά» ανέφερε στην εφημερίδα The Hindu o Μ.Ραμκουμάρ, γεωλόγος του Πανεπιστημίου του Περιγιάρ και επικεφαλής της αποστολής.

Τα αβγά, διαμέτρου 13-20 εκατοστών, βρέθηκαν μέσα σε φωλιές διαμέτρου 1,2 μέτρων στην κοίτη του ποταμού Κόβερι, αναμεταδίδει το Reuters.

Η παρουσία πολυάριθμων αβγών υποδεικνύει ότι τα προϊστορικά ερπετά φώλιαζαν στην περιοχή για καιρό, δήλωσε άλλο μέλος της γερμανο-ινδικής αποστολής.

Οι φωλιές βρέθηκαν κάτω από στρώματα τέφρας τα οποία προήλθαν από τις ηφαιστειακές εκρήξεις του υψιπέδου Ντεκάν, οι οποίες σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες ήταν το αίτιο της εξαφάνισης των δεινοσαύρων πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Οι ερευνητές ζήτησαν να αποκλειστεί η περιοχή, δεδομένου ότι μια ανάλογη ανακάλυψη στη βόρεια Ινδία είχε τελικά λεηλατηθεί από αγνώστους.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου