• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου!!!!


Εβδομάδες τώρα επί της οδού Βυζαντίου 20 στην Ελασσόνα, οι περίοικοι και οι περαστικοί έγιναν μάρτυρες μιας βαρβαρότητας άνευ προηγουμένου.
Όπως είπαν οι γείτονες, στον συγκεκριμένο χώρο μία σκυλίτσα γέννησε τα κουτάβια της.
Τα δύστυχα κουταβάκια, κάποιοι «ενοχλημένοι» περίοικοι φρόντισαν να τα σκοτώσουν μαζί με την μητέρα τους, για να απαλλαχτούν από την ενοχλητική παρουσία τους.
Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους αφού άφησαν προφανώς χτυπημένο και έναν ακόμα ενήλικο σκύλο που υπήρχε εκεί.
Το ζώο ανάπηρο και ανήμπορο ξεψυχούσε σιγά-σιγά μέσα σε φριχτούς πόνους.
Δεν μπορούσε να κουνήσει τα πίσω πόδια, και λόγω της ασιτίας ουρλιάζοντας αργοπέθαινε αβοήθητο!!
Επανειλημμένα οι γείτονες απευθύνθηκαν στον δήμο Ελασσόνας, ώστε να μεριμνήσει, ως οφείλει, για το τραυματισμένο ζώο.
Δυστυχώς οι εκκλήσεις τους ήταν χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι υπηρεσίες δηλώναν αναρμόδιες και παραπέμπαν όσους τηλεφωνούσαν στην κτηνιατρική υπηρεσία.
Ο κ. Απόστολος Βάλλας, εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Η Έκδοση της Ελασσόνας» μιλώντας στην zougla.gr μας εξήγησε ότι έμαθε για την τύχη του ζώου τελευταία στιγμή, ενώ ο σκύλος βασανιζόταν έτσι επί εβδομάδες.
Προσπάθησε να βρει κάποια λύση. Τάισε μαζί με άλλους το ζώο και αναζήτησαν χώρο φιλοξενίας. Δυστυχώς ήταν πλέον πολύ αργά.
Ο σκύλος δεν άντεξε.
Πυκνά-συχνά, όλοι μας, πολίτες, μέλη αυτής της κοινωνίας, φορείς κοινωνικοί, πολιτιστικοί, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, δοθείσης ευκαιρίας, ζωνόμαστε τον φιλανθρωπικό μας μανδύα και με στεντόρεια φωνή διακηρύσσουμε πόσο φιλεύσπλαχνοι είμαστε πόσο νοιαζόμαστε για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, και πόσο εργαζόμαστε για να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία!!
Δηλαδή επί της ουσίας μηδέν!
Όταν μια ολόκληρη κοινωνία δεν έχει την ικανότητα, την ευαισθησία, να περιθάλψει ένα ανήμπορο ζώο ή ακόμα-ακόμα να θέσει τέλος στο ανείπωτο μαρτύριο του, τότε για πια ιδανικά μιλάμε;
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος μιλώντας στην zougla.gr μας διαβεβαίωσε ότι «κανείς δεν έχει επικοινωνήσει με τον δήμο για αυτό το θέμα».
Πηγή: ekdosi.gr
Αναδημοσίευση από ΖΟΥΓΚΛΑ

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΠΕΘΑΝΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΚΑΚΙΑ,ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

Δημοσίευση σχολίου