• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Μια μέρα μπορεί τα αυτοκίνητα να συμπεριφέρονται σαν τα ψάρια. Ιάπωνες μηχανικοί της εταιρίας Nissan δήλωσαν ότι έκαναν ένα ακόμα βήμα για να αναπτύξουν μια επαναστατική τεχνολογία, που μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις συγκρούσεις στους δρόμους, επιτρέποντας στα οχήματα να κινούνται σαν ψάρια – και τα ψάρια δεν τρακάρουν στις θάλασσες!
Οι ερευνητές μελετούν τον τρόπο που τα ψάρια μπορούν να κολυμπούν σε κοπάδια και να αποφεύγουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ανέπτυξαν ένα ρομπότ που μπορεί να ταξιδεύει σε ομάδες μαζί με άλλα επτά παρόμοια ρομπότ, αποφεύγοντας τα…τρακαρίσματα, με το να ανταλλάσει συνεχώς πληροφορίες με αυτά.

Η εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορέσει να αξιοποιήσει την τεχνολογία στα μελλοντικά αυτοκίνητά της. Το τρίτροχο ρομπότ χρησιμοποιεί έναν ανιχνευτή λέιζερ, που διαρκώς μετρά την απόσταση από ένα εμπόδιο ή ένα άλλο ρομπότ, καθώς και ραδιοεπικοινωνίες που αναδημιουργούν τη συμπεριφορά των ψαριών, ώστε να μπορεί να αλλάζει κατευθύνσεις και να κινείται μαζί με τα άλλα ρομπότ-ψάρια, χωρίς να πέφτει πάνω τους.

Πέρυσι η Nissan παρουσίασε ένα παρόμοιο ρομπότ, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από την κίνηση ενός εντόμου, του μπούμπουρα, που είναι επίσης πολύ ικανό να αποφεύγει τις συγκρούσεις, αλλά κινείται μοναχικά και όχι σε σμήνη. Ο υπεύθυνος μηχανικός της εταιρίας Τοσιγιούκι Άντου δήλωσε ότι «ζώντας σε ένα μηχανοκίνητο κόσμο, έχουμε πολλά να μάθουμε από τη συμπεριφορά ενός κοπαδιού ψαριών, όσον αφορά το βαθμό ασφάλειας και ελευθερίας κάθε ψαριού».

Ανταλλάσσοντας συνεχώς πληροφορίες, το κοπάδι μπορεί να μεταβάλλει διαρκώς το σχήμα του, χωρίς τα επιμέρους ψάρια να συγκρούονται, πρόσθεσε ο Άντου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η Nissan θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την καινοτομική τεχνολογία στην έκθεση ηλεκτρονικών CEATEC στην Ιαπωνία, την επόμενη εβδομάδα.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου