• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Αφήστε ήσυχα τα Pitbull.

Η Ομάδα Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων Ελλάδος πρόσφατα δημοσίευσε μια επιστολή απευθυνόμενη προς τα πολιτικά κόμματα της χώρας, ζητώντας τους να δεσμευτούν προεκλογικά έναντι των Ελλήνων φιλόζωων και των συμπολιτών μας στο σύνολο, αναφέροντας μία σειρά αιτημάτων που σκοπό έχουν την βελτίωση της υπάρχουσας πραγματικότητας στην ελληνική κοινωνία σε συνάρτηση με τα ζώα.

Με λύπη μας διαβάσαμε το δεύτερο αίτημα της εν λόγω επιστολής με τίτλο «Κυνομαχίες», στο οποίο ως λύση για το πρόβλημα των κυνομαχιών που λαμβάνουν μέρος στην χώρα, ζητείται η επιβολή νομοθεσίας στα πρότυπα άλλων κρατών (Η.Π.Α.) ζητώντας την εξάντληση της αυστηρότητας του κράτους ως προς τους κατόχους συγκεκριμένων φυλών.

Θα θέλαμε αρχικά να σας ενημερώσουμε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποτυχημένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και που ήδη έχουν αρχίσει να καταργούνται ως αναποτελεσματικά. Σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α ισχύει το λεγόμενο Breed Specific Legislation κατά το οποίο προβλέπεται ειδική νομοθεσία για συγκεκριμένες φυλές που κρίνονται ως "επικίνδυνες".

Στην εφαρμογή του ο νόμος περιλαμβάνει την κατάσχεση κάθε σκύλου ράτσας που υπάγεται στις απαγορευμένες και θανάτωση αυτού. Το μέτρο έχει σαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να θανατώνονται εκπαιδευμένα και απολύτως ισορροπημένα σκυλιά, άξια μέλη της κοινωνίας μας και της οικογένειας που τα φιλοξενεί, με μοναδικό κριτήριο το ότι είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε ένα κράτος που ήταν ανεπιθύμητα, κρίνοντας τα με αποκλειστικό γνώμονα την εξωτερική τους εμφάνιση.

Μαζί τους τιμωρούνται ακόμη οι οικογένειες των οποίων τα σκυλιά αυτά είναι μέλη και που είναι αναγκασμένες να παραδώσουν ένα μέλος τους προς θανάτωση χωρίς ουδεμία κατηγορία για το ίδιο. Το μέτρο δεν αγγίζει τους κυνομάχους και τους κάθε είδους ακατάλληλων ιδιοκτητών σκύλων, οι οποίοι διατηρούν τα σκυλιά τους έγκλειστα σε μικρά κλουβιά σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολη η εύρεσή τους από τις αρχές.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως το εν λόγω μέτρο δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά την κακοποίηση των ζώων στερώντας στα σκυλιά αυτά ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης και διαιωνίζοντας την κακοποίηση τους ακόμη και από την ίδια την πολιτεία. Ήδη στις Η.Π.Α. έχει ξεκινήσει η κατάργησή του νομοθετήματος με γνωστότερο παράδειγμα την πολιτεία του Maryland, του Colorado και πολλές άλλες.

Όσον αφορά την προστασία των Ελλήνων πολιτών από επιθετικά σκυλιά θεωρούμε πως ο νόμος θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες του από οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του ένα ανεξέλεγκτα επιθετικό σκυλί ανεξαρτήτου φυλής. Η προστασία του κοινωνικού συνόλου δια μέσω του νόμου θα πρέπει να εφαρμόζεται για όλες τις φυλές και όχι για μερικές από αυτές δίνοντας άσυλο στις υπόλοιπες.

Επίσης το ως άνω περιγραφόμενο νομοθέτημα δεν μπορεί να οριοθετήσει με ακρίβεια την έννοια "επικίνδυνη φυλή" καθώς οι επιστημονικές έρευνες περί τούτου διαφωνούν με τέτοιου είδους διαχωρισμούς και οι απαγορεύσεις βασίζονται σε μεμονωμένα περιστατικά λόγω κακής ιδιοκτησίας. Αποτέλεσμα αυτού και καθότι οι ακατάλληλοι ιδιοκτήτες δεν είναι προσόν συγκεκριμένων φυλών αλλά γενικότερο φαινόμενο, είναι η λίστα των επικίνδυνων και εν συνεχεία απαγορευμένων φυλών συνεχώς να ανανεώνεται και να μεγαλώνει με άγνωστες συνέπειες για τον φιλοζωικό και κυνολογικό χώρο.

Σε μια εποχή που η κυνοφιλία και η ζωοφιλία γενικότερα στη χώρα μας περνάει βαθιά κρίση, με ολοένα και περισσότερα περιστατικά αδικαιολόγητης βίας προς τα ζώα θεωρούμε πως το χειρότερο που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε ή να επιβάλλουμε είναι μια παρόμοια πολιτική. Οι φυλετικές διακρίσεις ποτέ δεν ταίριαζαν και δεν ήταν μέρος της ελληνικής κοινωνίας σε κανένα επίπεδο. Είμαστε σύμφωνοι και αποζητούμε την λήψη μέτρων ενάντια στις εκδηλώσεις βίας και κακοποίησης ζώων από συμπολίτες μας.

Η κακοποίηση των ζώων και η έλλειψη φιλοζωικής παιδείας είναι ένα βαθύ πρόβλημα της κοινωνίας μας το οποίο δεν θα επιλυθεί με απαγορεύσεις και με φυλετικές διακρίσεις οποιουδήποτε τύπου αλλά με προσπάθεια και συνεννόηση, συναίνεση και προγραμματισμό.

Με εκτίμηση

Pitbull Club of Greece

www.pittbull-club.gr

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Ευχομαι να μην γίνει ποτέ κάτι τέτοιο! Ετσι και τολμήσει να ρθει κάποιος να μου πάρει τη sheba μου θα τον τουφεκίσω! Δεν υπάρχει περίπτωση! Φιλιά πολλά

Ευρύνοος είπε...

Η έννοια των αρχών του ρατσισμού σε όλο της το μεγαλείο!!!

καθώς και λέξεις όπως "ιδιοκτήτης" ή ¨φυλή" ενός σκύλου δέν μου αρέσει καθόλου..

τα ζώα δέν ανήκουν πουθενά..
ούτε θα έπρεπε..

τους βάλατε τσίπ χωρίς να ερωτηθούν..
τί άλλο πιά;
ζωντανοί οργανισμοί είναι, όχι ρομπότ..

άν είναι "επιθετικά" κάποια ζώα, τότε πρέπει να εκτελεστούν και πολλοί κυβερνήτες που "δημιουργούν" πολέμους..

καλό βράδυ..

kakos lykos είπε...

Αν ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι κρετίνος, δεν φταίει ο σκύλος.Δεν έχει καμία σημασία η ράτσα αν ένα ζώο γίνει επιθετικό, αλλά περισσότερο το πως μεγάλωσε το ζώο και τι απωθημένα έχει.
Κανέναν άλλο ηλίθιο νόμο θα σκεφτούν για να μιμηθούμε τους άλλους;
Αντί να καλυτερεύουμε, πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Καλό βράδυ Λιονταρίνα!

ΛΕΩΝ είπε...

Μα βρε Αγγελική ο παραλογισμός τους δεν έχει τέλος!

Ευρύνοε,
Καλή η σκέψη για την εκτέλεση των "κυβερνητών"! Μα δεν θα θυσίαζα κανένα ζώο, για να συμβεί αυτό!
Καλημέρες

Λύκαινα,
Και βέβαια δεν ευθύνεται καμία ράτσα για "παραβατική" συμπεριφορά, ούτε στα ζώα ούτε στους ανθρώπους!

Δημοσίευση σχολίου