• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ένας ιστός αράχνης, εγκλωβισμένος σε ένα κομμάτι κεχριμπαριού, που βρέθηκε από δύο αδέλφια ερασιτέχνες παλαιοντολόγους σε μια παραλία του ανατολικού Σάσεξ στη Βρετανία, πέρυσι το Δεκέμβριο, είναι, όπως επιβεβαίωσαν οι επιστήμονες, ο αρχαιότερος που έχει ποτέ βρεθεί στον κόσμο, καθώς χρονολογείται πριν από 140 εκατ. χρόνια περίπου, σε μια εποχή δηλαδή που ακόμα στη Γη κυριαρχούσαν οι δεινόσαυροι.
Ο ιστός είχε δημιουργηθεί από έναν πρόγονο των σύγχρονων αραχνών, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υπό τον καθηγητή παλαιοβιολογίας Μάρτιν Μπρέζιερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Γεωλογικής Εταιρίας (Journal of Geological Society), όπως ανέφεραν οι «Τάιμς του Λονδίνου».
Μέσα στο κεχριμπάρι διατηρήθηκαν ακόμα και οι μικροσκοπικές κολλώδεις σταγόνες που οι αράχνες άφηναν πάνω στον ιστό τους, για να παγιδεύουν καλύτερα τα θύματά τους. Οι διατηρημένες κλωστές του απολιθωμένου ιστού έχουν μήκος ένα χιλιοστό η κάθε μία και είναι ενωμένες μεταξύ τους.
Το κεχριμπάρι που ανακαλύφθηκε (ένα από αρχαιότερα κεχριμπάρια που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί με κάποιο απολίθωμα στο εσωτερικό τους), περιέχει επίσης φυτική ύλη, περιττώματα εντόμων και αρχαία μικρόβια, μεταξύ αυτών μερικά από τα αρχαιότερα ακτινοβακτήρια που έχουν ποτέ βρεθεί.
Ο ιστός μελετήθηκε με μια νέα τεχνική μικροσκοπίου, κατά την οποία το κεχριμπάρι αναλύθηκε από 40 διαφορετικές γωνίες και στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε ψηφιακά σε υπολογιστή. Η ανάλυση, μεταξύ άλλων, έδειξε ότι οι αράχνες πριν από 140 εκατ. χρόνια τρέφονταν με τους προγόνους των μυγών, των σκόρων και των μελισσών.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου