• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Αγνοούνται 300 τόνοι επικίνδυνων υγρών Freon R-22. Την επισήμανση αυτή έκανε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Αχαΐας - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου, Παναγιώτης Πουλιανός, καθώς μετά την ολοκλήρωση της απόσυρσης κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν τα χημικά από 135.000 συσκευές.
Κανείς δεν γνωρίζει πώς ανακτήθηκαν οι μεγάλες ποσότητες λαδιών και λιπαντικών. όπως επίσης και πού θα καταλήξουν.
«Είχαμε επισημάνει από την αρχή του προγράμματος ότι τα ψυκτικά ρευστά που περιέχουν τα κλιματιστικά, πάνω από 300 τόνοι Freon R-22, όπως και τα λιπαντικά λάδια, αν δεν ανακτηθούν και αποθηκευτούν από εξειδικευμένα συνεργεία αδειούχων ψυκτικών, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε βόμβες για το περιβάλλον», αναφέρει ο κ. Πουλιάνος.
Έθεσε, όμως, και μια ακόμη σημαντική παράμετρο που αφορά στην καταβολή των χρημάτων της επιδότησης, τα οποία καθυστερούν.
«Οι έμποροι κλιματισμού και όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα δεν έχουν πληρωθεί και δεν ξέρουν πότε θα πάρουν τα χρήματά τους.
Μερίδιο ευθύνης έχει η εταιρεία που ανέλαβε την ανακύκλωση, καθυστερώντας την παραλαβή των παλαιών κλιματιστικών όπως επίσης και την αποστολή των βεβαιώσεων παραλαβής.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι καλύτερο δυνατόν, για να συντομευθούν οι διαδικασίες καταβολής των χρημάτων της επιδότησης στους επαγγελματίες, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα», επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Πηγή: gowest.gr

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Τα βλέπω να καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα, αν δεν έχουν καταλήξει ήδη.Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον δυστυχώς στα χαρτιά παραμένει.Ο ωχαδερφισμός καλά κρατεί.

Καλό βράδυ Λιονταρίνα!

ΛΕΩΝ είπε...

Λύκαινα μάλλον τάχουμε ήδη καταναλώσει μέσω της τροφικής αλυσίδας....νάταν κι άλλα!
Καλημέρα

Δημοσίευση σχολίου