• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ένας έξυπνος αρουραίος…

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ενας αρουραίος έχει εκπλήξει τους επιστήμονες με τις νοητικές ικανότητές του. Ο ΗobbieJ έχει λάβει τον τίτλο του εξυπνότερου αρουραίου στον κόσμο αφού μπορεί να θυμάται αντικείμενα για τριπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με τους ευφυέστερους συνομηλίκους του ενώ έχει επίσης την ικανότητα να λύνει ευκολότερα πολύπλοκους «γρίφους», όπως το πώς να βγει από έναν λαβύρινθο.

Ο Ηobbie-J, ο οποίος έλαβε το όνομά του από έναν χαρακτήρα κινεζικού καρτούν, οφείλει το υψηλό ΙQ του στη γονιδιακή παρέμβαση που του έγινε όταν ήταν ακόμη έμβρυο. Ειδικοί από το Ιατρικό Κολέγιο της Τζόρτζια «πείραξαν» το γονίδιο ΝR2Β που ελέγχει τον ρυθμό με τον οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους τα εγκεφαλικά κύτταρα με αποτέλεσμα να έχει σημαντική επίδραση στη μνήμη.

Οπως σημείωσε ο επικεφαλής του πειράματος δρ Τζο Ζι Τσιεν, «ο συγκεκριμένος αρουραίος μπορεί να θυμάται πληροφορίες για μεγαλύτερο διάστημα. Η μελέτη μάς παρέχει στέρεη βάση σχετικά με το ότι το γονίδιο ΝR2Β είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της μνήμης. Οι ερευνητές θα μπορούσαν να στραφούν σε αυτό το γονίδιο για την ανάπτυξη φαρμάκων που ενισχύουν τη μνήμη».

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου