• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Χάθηκε η τίγρης του Πούτιν!


Αγνοείται η τύχη της σιβηριανής τίγρης που είχε γίνει... διάσημη, επειδή ο ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε βοηθήσει στην ακινητοποίησή της και την τοποθέτηση πομπού εντοπισμού πάνω της. Ο πομπός εντοπισμού είχε τοποθετηθεί στο λαιμό της τίγρης με σκοπό να παρακολουθείται η ζωή της καθώς θεωρείται μέρος της άγριας ζωής της Ρωσίας. Αμέσως μετά τη τοποθέτηση του πομπού το 2008 η τίγρης είχε αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο, ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει εδώ και δύο μήνες, και συγκεκριμένα από τα μέσα Σεπτέμβρη, γεγονός το οποίο μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους λόγους, όπως η εξάντληση της ζωής της μπαταρίας του πομπού ή ο θάνατος της τίγρης από λαθροκυνηγούς.

Η τίγρης, που ανήκει στο είδος της τίγρης της Σιβηρίας, θεωρείται ιδιαίτερα σπάνια και γι' αυτό η εξαφάνισή της έχει προκαλέσει πολυάριθμες αντιδράσεις στους κύκλους των φιλόζωων και των περιβαλλοντολόγων. Παρά τις διαφωνίες μεταξύ τους όμως σχετικά με τον αριθμό των τιγρών που επιβιώνουν σήμερα στην Ανατολική Ρωσία στόχος όλων αποτελεί σήμερα η διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος που ζουν οι τίγρεις της Σιβηρίας καθώς και ο πολλαπλασιασμός του αριθμού τους.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου