• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

"Πήρε ανάσα" ο Αμαζόνιος…!


Η αποψίλωση στα τροπικά δάση του Αμαζονίου έφθασε εφέτος περίπου τα 7.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 χρόνων.
"Είναι με μεγάλη διαφορά το χαμηλότερο επίπεδο από το 1988"όταν άρχισε να γίνεται ο έλεγχος, δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Καμάρα, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Ειδικών Ερευνών(INPE).
Τα στοιχεία καλύπτουν το διάστημα από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τον Ιούλιο του 2009.
Η έκταση που αποψιλώθηκε είναι λίγο μεγαλύτερη από το ένα τρίτο των 27.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που αποψιλώθηκαν το 2004, όταν άρχισε να καταγράφεται μία μείωση στη τάση της αποψίλωσης των τροπικών δασών.
Στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 είχε αποψιλωθεί έκταση 12.911 τετραγωνικών χιλιομέτρων που σημαίνει ότι εφέτος και σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο σημειώθηκε μείωση κατά 46%.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ευρύνοος είπε...

Μακάρι να αφήσουν την μοναδική φυσική ομορφιά τέτοιων δασών ανέπαφη..

κάπου διάβασα πόσες χιλιάδες δένδρα χρειάζονται για το Κυριακάτικο φύλλο των New York Times και ζαλίστηκα.. απίστευτο νούμερο..
αίσχος!!

όλα σε ηλεκτρονική μορφή θα πρέπει να βγαίνουν πλέον.. αναίμακτα για τα δένδρα..
ακόμη και αιτήσεις και οποιαδήποτε χαρτιά του δημοσίου έτσι πρέπει να βγαίνουν..

καλό βράδυ :)

ΛΕΩΝ είπε...

Κι αν σκεφτείς πόσο διαρκεί αυτή η "πολυτέλεια"....αφού πετάμε τα έντυπα και ιδίως τις εφημερίδες μέσα σε 24 ώρες το πολύ!
Καλημέρα Τάσο!

Δημοσίευση σχολίου