• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Όταν φύση και τεχνολογία συγκρούονται!


Ο τραυματισμός ενός γύπα στο αιολικό πάρκο Λέντα της Κρήτης καταδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας, δηλαδή το ότι όλα συμβαίνουν χωρίς προηγούμενη σοβαρή μελέτη για το περιβάλλον.
Ο καθένας λειτουργεί κοιτώντας μόνο τα μικροσυμφέροντά του, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες για τον διπλανό του. Για παράδειγμα, ο κυνηγός κυνηγά δίπλα στο αγροτουριστικό κατάλυμα, ο βοσκός βόσκει τα ζώα του δίπλα στα σπίτια, και τα σπίτια χτίζονται πάνω στα βουνά και μέσα στα δάση.
Για τη χωροθέτηση των ανεμογεννητριών εκτός περιοχών Νατούρα (σσ: προστατευόμενες περιοχές για το φυσικό τους κάλλος, την χλωρίδα και την πανίδα) δυστυχώς δεν ερωτούνται οι ειδικοί επιστήμονες.
Άραγε η πράσινη ανάπτυξη δεν πρέπει να έχει σχέση με τη προστασία της χλωρίδας και της πανίδας; Με τη ποιότητα της ζωής του πολίτη; Κι όταν μάλιστα έχει να κάνει με μία από τις μεγαλύτερες αποικίες αρπαχτικών πουλιών στην Ευρώπη;
Κανένας δε μπορεί να είναι ενάντια στην ύπαρξη αιολικών πάρκων, πρέπει όμως και εδώ, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, να έχουν λόγο και οι επιστήμονες.
Η κατασκευή ταϊστρών μακρυά από τις ανεμογεννήτριες, η οικονομική συνδρομή προς κέντρα περίθαλψης αγρίων ζώων, η δημιουργία υλικού ευαισθητοποίησης ενάντια στα δηλητήρια, το φύτεμα θάμνων γύρω από τις ανεμογεννήτριες, έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται τα θερμικά ρεύματα, είναι μερικά από αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν και να βοηθήσουν.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

OXΙά είπε...

Αν τα κονουμάσαν από τους γύπες, τις αρκούδες, τους λύκους κ.ο.κ, τότε δε θα υπήρχαν πλάσματα προς εξαφάνιση. Δεν υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος να βάλει το χέρι του και να μην γίνει ζημιά. Είναι καταραμένος γι'αυτό έγινε δίποδο.

ΛΕΩΝ είπε...

Ενδιαφέρουσα άποψη ΟΧΙΑ και τείνω....να συμφωνήσω μαζί σου!'Οχι ως προς το ότι "όπου βάλει το χέρι του....", για αυτό είμαι σίγουρη, αλλά για την θεωρία του "δίποδου"!
Καλημέρα σου!

Δημοσίευση σχολίου