• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Κατά 30% μικρότερη πρέπει να είναι η παραγωγή και η κατανάλωση κρέατος, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά και για να βελτιωθεί η υγεία όσων καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρέατος.
Αυτό υποδεικνύει νέα έρευνα Βρετανών και Αυστραλών επιστημόνων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν είναι επαρκή τα ήδη ισχύοντα μέτρα (η βελτίωση της αποδοτικότητας, η αύξηση της απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα και η μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα στη γεωργία) για την κλιματική αλλαγή.
Ωστόσο, τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με την κατά 30% μείωση της παραγωγής κρέατος (στις χώρες με μεγάλη κτηνοτροφία) και μια παρόμοια μείωση στην κατανάλωσή του θα έχει ως αποτέλεσμα «ουσιαστικά οφέλη για την υγεία του πληθυσμού» και τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο σε μία χώρα όπως η Βρετανία, οι πρόωροι θάνατοι από καρδιοπάθειες θα μειωθούν μέσα σε ένα χρόνο κατά περίπου 17%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 18.000 θανάτους.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, το 18% όλων των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου προέρχεται από την παραγωγή κρέατος.
Οι ειδικοί δηλώνουν ότι η άνοδος της ζήτησης κρέατος, ιδιαίτερα σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του ως και 85% από τα επίπεδα του 2000 έως το 2030.
Προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικά οφέλη στο περιβάλλον αλλά και στην ανθρώπινη υγεία, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι χρειάζεται ανάληψη δράσης παγκοσμίως.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε ενόψει της παγκόσμιας συνόδου κορυφής για το κλίμα που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο μήνα.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Χμ...χμ...Γκρρρρρρρ
Ε!μια φορά τη βδομάδα..Καλό είναι;
:))))

ΛΕΩΝ είπε...

Μια χαρά για αρχή......έχε υπομονή και επιμονή! όλα θα γίνουν....
Φιλιά πολλά

Δημοσίευση σχολίου