• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Αυτό θα πει παλικαριά Κρητική;

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα πριν από λίγο καιρό παρέλαβε ένα λαβωμένο όρνιο από την Κρήτη. Βρέθηκε στην περιοχή Βιάνο στο Ηράκλειο.

Το νεαρό πτηνό, το οποίο προφανώς γεννήθηκε την προηγούμενη άνοιξη και είναι μάλλον αρσενικό, ήταν δυστυχώς πυροβολημένο και αφυδατωμένο.

Στο μέσο του πήχεως της δεξιάς φτερούγας είχε ανοικτό και συντριπτικό κάταγμα. Η πληγή εκτεινόταν σε περίπου 4 τετραγωνικά εκατοστά, απ’ όπου εξείχαν οι άκρες απ’ τα δύο σπασμένα οστά (κερκίδα και ωλένη), όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.

Η ανοικτή πληγή βρίσκεται στην πάνω επιφάνεια της φτερούγας και η έκτασή της προκλήθηκε προφανώς από τα ίδια τα οστά. Το τραύμα ήταν παλιό, ενώ η πληγή ήταν γεμάτη σκουλήκια-προνύμφες μύγας.

Το πτηνό τώρα πια αναρρώνει και η όρεξή του για τροφή είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Όμως, δεν θα μπορέσει να ξαναπετάξει.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Είναι λυπηρό να κακοποιούνται σκόπιμα τα όρνια της Κρήτης.

Η Κρήτη διατηρεί σήμερα τον μισό πληθυσμό της χώρας από αυτούς τους άκακους και πολύτιμους για το περιβάλλον ιπτάμενους γίγαντες.

Ο πληθυσμός τους συνολικά δεν υπερβαίνει πανελλαδικά τον αριθμό 800, όταν στην Ισπανία λ.χ. ζουν σήμερα περίπου 14.000 ζευγάρια.

Είναι πέραν κάθε αμφιβολίας ότι ο λαός της Κρήτης καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, όμως, η ζημιά γίνεται πάντοτε από λίγους απερίσκεπτους που έχουν μάθει να βλέπουν τα άλλα πλάσματα μέσα από το σκόπευτρο του όπλου τους.

Άραγε, γνωρίζουν, αν λείψουν και οι τελευταίοι γύπες από το νησί, τι κίνδυνο επιδημιών αντιμετωπίζουν απ΄ τα αφάγωτα κουφάρια των νεκρών αιγοπροβάτων που πέφτουν συχνά από τους γκρεμούς, και τα οποία μόνο οι γύπες καταναλώνουν;

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΑΤΥΧΟ ΠΟΥΛΙ.

Tyler Durden είπε...

οι κρητική λεβεντιά σου λεέι μετά, ακριβώς αυτό το πράγμα έιναι, η βαρβαρότητα και η επίδειξη τάχα αντρισμού με την οπλοφορία και τα κουμπούρια τους

Δημοσίευση σχολίου