• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ο στενότερος συγγενής του ανθρώπου πειραματίζεται με την έβδομη τέχνη σε μια πρωτοφανή ταινία που θα προβληθεί στην τηλεόραση του BBC.

Η μάλλον σουρεαλιστική ταινία περιλαμβάνει πλάνα από το χώρο διαβίωσης των χιμπατζήδων στο Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου, όπου οι ζωολόγοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πώς τα πρωτεύοντα θηλαστικά αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους.

Η Μπέτσι Χερέλκο, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ, χάρισε στους 11 χιμπατζήδες του κήπου δύο μηχανήματα για το γύρισμα βίντεο -μια ειδικά θωρακισμένη βιντεοκάμερα και μια οθόνη αφής για την επιλογή πλάνων.

Αρχικά, τα ισχυρότερα από τα αρσενικά της παρέας έμαθαν να χρησιμοποιούν την οθόνη αφής για να επιλέξουν ποιο χώρο του κήπου θα έβλεπαν μέσω ενός κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος. Για παράδειγμα, μπορούσαν να διαλέξουν αν θα παρακολουθούσαν την προετοιμασία του φαγητού τους από το προσωπικό του κήπου, ή αν θα χάζευαν τους άλλους χιμπατζήδες στον ανοιχτό χώρο τους.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές αναλύσεις, οι χιμπατζήδες δεν έδειξαν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Το πείραμα μάλιστα αναστατώθηκε από έναν καβγά που ξέσπασε ανάμεσα στα δύο ισχυρότερα αρσενικά για το ποιος θα γίνει κυρίαρχος της ομάδας.

Στη δεύτερη φάση της μελέτης, οι 11 χιμπατζήδες έμαθαν να κρατούν και να περιφέρουν την ειδική κάμερα (chimpcam), πάνω στην οποία υπήρχε ένα βιζέρ που έδειχνε πού εστίαζε το σύστημα. Σε γενικές γραμμές, η χρήση της κάμερας ήταν πιο διασκεδαστική για τους πιθήκους από ό,τι ήταν η οθόνη αφής.

Το υλικό που βιντεοσκόπησαν τα ζώα, χωρίς συγκεκριμένο θέμα, συγκεντρώθηκε σε μια σύντομη ταινία που θα προβληθεί στο BBC Two την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 20.00 ώρα Βρετανίας.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου