• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Κατοικίδιο η ταραντούλα; Όχι ευχαριστώ.

Ακριβά πλήρωσε ένας 29χρονος από το Leeds της Βρετανίας την αγάπη του για τις κατοικίδιες… ταραντούλες!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιατρικού περιοδικού «Τhe Lancet», ο νεαρός Βρετανός αντιμετώπισε μία σοβαρή μόλυνση στο ένα του μάτι, εξαιτίας του κατοικίδιού του, μίας ταραντούλας Chilean Rose.

Ο νεαρός οδηγήθηκε ένιωθε επί τρεις εβδομάδες μία ενόχληση στο μάτι του, όταν αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί θεώρησαν ότι το κοκκίνισμα, τα δάκρυα και η φωτοευαισθησία του 29χρονου οφειλόταν σε κάποια συνηθισμένη μόλυνση και του χορήγησαν αντιβιωτικά.

Ο νεαρός ακολούθησε την θεραπεία, χωρίς όμως να… δει κάποιο αποτέλεσμα.

Έτσι λίγες μέρες αργότερα, ξαναπήγε στο νοσοκομείο. Σε μία πιο λεπτομερή εξέταση, με ειδικούς φακούς, οι γιατροί πρόσεξαν ότι μέσα στο μάτι του 29χρονου υπήρχε κάτι που έμοιαζε με πολύ λεπτή τρίχα. Ήταν όντως μία τρίχα, τόσο μικρή που το ειδικό για επεμβάσεις τσιμπιδάκι δεν μπορούσε να την απομακρύνει.

Όταν ο 29χρονος συνειδητοποίησε τι υπήρχε μέσα στο μάτι του, τότε θυμήθηκε και πως η τρίχα βρέθηκε εκεί.

Λίγο καιρό πριν αρχίσει το πρόβλημά του καθάριζε το τεράτιουμ της ταραντούλας του. Είχε βάλει λοιπόν το κεφάλι του μέσα στο τεράριουμ, όταν πρόσεξε ότι η ταραντούλα σε απόσταση αναπνοής.

Το ζώο φοβήθηκε από τον εισβολέα και χρησιμοποίησε έναν τρόπο άμυνας, όπως και στην φύση του: Πέταξε προς το μέρος του 29χρονου μικρά τριχίδια.

Ένα από αυτά λοιπόν μπήκε μέσα στο μάτι του νεαρού, δημιουργώντας… το γνωστό πρόβλημα.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Ε όχι και ταραντούλα!Δεν είναι όλα κατοικίδια, ας τα αφήσουν τα καημένα τα ζώα στην ησυχία τους.Δεν είναι ζωοφιλία αυτό, φιγούρα είναι.

Καλημέρα Λιονταρίνα.

Tyler Durden είπε...

ναι, αυτό έιναι το αμυντικό όπλο αυτών των αραχνών και όχι το δάγκωμά τους. Η γνωστή κομπλεξική ανωμαλία πολλών ανθρώπων να θέλουν να έχουν κάτι ξωτικό, τρομακτικό ή επικίνδυνο στο σπίτι τους για να εντυπωσιάζουν τους φίλους.

Δημοσίευση σχολίου