• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Σοκ προκάλεσε στην Αργολίδα η αποκάλυψη της Μαργαρίτας Καραβασίλη, ειδικής γραμματέως των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το κύκλωμα που ξεφορτώνεται επικίνδυνα απόβλητα στον Αργολικό κάμπο.

Η κ. Καραβασίλη, με το που ανέλαβε τα νέα καθήκοντά της, δήλωσε πως γνωρίζει καλά τους τρόπους με τους οποίους οι παραγωγοί και οι «διαχειριστές» αποβλήτων ξεφορτώνονται τα επικίνδυνα υλικά και είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στο έγκλημα αυτό.

Με ανοχή της πολιτείας καταστράφηκε ήδη ο Ασωπός και η Μεσσαπία, ενώ –όπως αποκαλύπτει η κ. Καραβασίλη– ανάλογη τύχη φαίνεται ότι έχει και ο Αργολικός κάμπος, όπου μεταφέρονται και «θάβονται» βιομηχανικά απόβλητα και από άλλες περιοχές.

Αν και οι δράστες έχουν ακέραια τη δική τους ευθύνη, η πολιτεία δεν είναι αμέτοχη στο έγκλημα, επειδή συντηρεί επί χρόνια το πρόβλημα με την έλλειψη χωροταξικής μελέτης και υποδομών για τη βιομηχανία, αλλά και επειδή οι υποτυπώδεις έλεγχοι έδιναν στους ρυπαντές τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν πρόκειται να τους εμποδίσει.
«Δε θα μείνουμε μόνο στα πρόστιμα», διαβεβαιώνει πλέον η κ. Καραβασίλη. «Οι ρυπαντές θα κληθούν να συμμορφωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν δεν το κάνουν, απειλούνται με λουκέτο».

Εκτός από τα «κόλπα» της βιομηχανίας ώστε να απαλλαγεί με παράνομους τρόπους από τα απόβλητά της, η κ. Καραβασίλη βεβαιώνει πως υπάρχει και κύκλωμα που κάνει «ξέπλυμα» επικίνδυνων αποβλήτων μέσω εταιριών ανακύκλωσης.


Αυτή την περίοδο διερευνώνται από την υπηρεσία της σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι πτυχές της υπόθεσης. Πληροφορίες και στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτές, δείχνουν ότι επικίνδυνα απόβλητα, κυρίως από τη Βοιωτία και την Αττική, καταλήγουν ακόμη και στον Αργολικό κάμπο.

Η ρύπανση στον υδροφόρο ορίζοντα είναι ανεξήγητη με βάση τις βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή, αλλά απολύτως φυσιολογική αν ληφθεί υπόψη και αυτή η εκδοχή. «Το παιχνίδι αυτό όμως τελείωσε», δηλώνει η πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που είχε εκδιωχθεί στο παρελθόν, εξαιτίας των αποκαλύψεων που είχε κάνει για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ασωπό ποταμό.

Αυτή τη φορά δε θα μείνουμε μόνο στα πρόστιμα, θα είμαστε ακόμα πιο δραστικοί. Οι ρυπαντές θα κληθούν να συμμορφωθούν σε συγκεκριμένο διάστημα. Αν δεν το πράξουν στο εξής, απειλούνται με λουκέτο», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση η κ. Καραβασίλη.

Πηγή: press-argolida.blogspot.com

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου