• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ένα ταχύπλοο υψηλής τεχνολογίας, που χρησιμοποιούσαν ακτιβιστές για να παρενοχλήσουν τους Ιάπωνες φαλαινοθήρες στην Ανταρκτική, βυθίστηκε την Παρασκευή δύο ημέρες μετά τον εμβολισμό του από αντίπαλο σκάφος.

Το τελευταίο επεισόδιο ανάμεσα στον ιαπωνικό στόλο και την περιβαλλοντική οργάνωση Sea Shepherd προκάλεσε νέα διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Ιαπωνία, που επιμένει να κυνηγά φάλαινες παρά το διεθνές μορατόριουμ, και την Αυστραλία από όπου αποπλέουν τα σκάφη των ακτιβιστών.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η αυστραλιανή πρεσβεία στο Τόκιο επανέλαβε τις ενστάσεις κατά της φαλαινοθηρίας και διαμαρτυρήθηκε για τις ιαπωνικές πτήσεις που παρακολουθούν τους ακτιβιστές. Δέχθηκε όμως και τις «πολύ έντονες ανησυχίες» της Ιαπωνίας για τα επεισόδια.

Το ταχύπλοο «Ady Gil» καταστράφηκε την Τετάρτη όταν ένα ιαπωνικό συνοδευτικό σκάφος έπεσε στην πλώρη του και ενεργοποίησε ένα κανόνι νερού, την ώρα που οι ακτιβιστές έπεφταν στο νερό για να σωθούν. Τελικά το σκάφος βυθίστηκε δύο ημέρες αργότερα όταν έσπασε το σχοινί που το συνέδεε σε ρυμουλκό.

Το πανάκριβο σκάφος με τις τρεις καρίνες, κατασκευασμένο από Kevlar και ανθρακόνημα, είχε θέσει πέρυσι παγκόσμιο ρεκόρ για το γύρο του κόσμου σε 61 ημέρες. Ήταν είναι δωρεά του επιχειρηματία του Χόλιγουντ Αντι Γκιλ, ο οποίος συμμετέχει στις πολυετείς προσπάθειες της Sea Shepherd μαζί με άλλες διασημότητες όπως ο Σον Πεν, ο Μάρτιν Σιν και ο Πιρς Μπρόσναν.

Άλλα όπλα που χρησιμοποιούν φέτος οι ακτιβιστές είναι συσκευές λέιζερ, τόξα και βόμβες δυσοσμίας, ενώ η αντίπαλη πλευρά έχει στη διάθεσή της κανόνια νερού και «Ακουστικές Συσκευές Μεγάλης Ακτίνας», μια τεχνολογία καταστολής διαδηλώσεων που βασίζεται στον εκκωφαντικό ήχο.

Παρά το διεθνές μορατόριουμ που έχει επιβληθεί από το 1986 στο κυνήγι φαλαινών, η Ιαπωνία επιμένει να κυνηγά τα κήτη εκμεταλλευόμενη ένα «παραθυράκι» στις διατάξεις της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας, το οποίο επιτρέπει το κυνήγι για ερευνητικούς σκοπούς.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν επισημάνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος καταλήγει στα ιαπωνικά εστιατόρια και όχι σε ερευνητικά εργαστήρια.



1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ευρύνοος είπε...

Συγνώμη, αλλά τέτοιες μοθόδους χρησιμοποιούν στους ωκεανούς;

δηλαδή το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό;

απίστευτο μου φάνηκε..
εν ψυχρώ απόπειρα πνιγμού των ανθρώπων και βύθισης του σκάφους!!

Δημοσίευση σχολίου