• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Το θηλυκό άλογο που έσερνε επί δύο χιλιόμετρα πάνω στην άσφαλτο ένας συνταξιούχος αστυνομικός στο χωριό Πλάτανος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σύμφωνα με την οργάνωση ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. εγκυμονούσε!

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010, βάσει αυτόπτων μαρτύρων, ο κάτοικος του χωριού, αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος και ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, έδεσε στο αυτοκίνητό του το άλογο και το έσυρε στην άσφαλτο.

Αν και το άτυχο ζώο έπεσε, ο οδηγός του αυτοκινήτου συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα επί 2 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το άλογο να σπάσει τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του να φύγει από τη μία πλευρά του, να αιμορραγεί ακατάσχετα από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του από όπου φαίνονταν τα εντόσθιά του. Ο ιδιοκτήτης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, σταμάτησε το αυτοκίνητο, έλυσε το άλογο, το πέταξε σε χαντάκι δίπλα στον δρόμο σοβαρά χτυπημένο αλλά ζωντανό και έφυγε.

Το άλογο παρέμεινε εκεί ζωντανό επί ένα 24ωρο, έχοντας φρικτούς πόνους και βγάζοντας κραυγές. Η τοπική κτηνίατρος που κλήθηκε από τους κατοίκους, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων, αποφάσισε την άμεση ευθανασία του, για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.

Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν τον ιδιοκτήτη και την πράξη του στην αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου κυκλοφορεί ελεύθερος παρόλο που είναι γνωστά τα στοιχεία του. Η Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσία Ηλείας, μετά τη δημοσιοποίηση της πράξης έχει επιληφθεί της υπόθεσης. Το γεγονός αποτελεί όχι μόνο βαρύτατη αμέλεια εκ μέρους του ιδιοκτήτη, αλλά βάρβαρη κακοποίηση.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δράστη. «Θεωρούμε – αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση - ότι η όποια περιφρόνηση, από αρκετούς συμπολίτες μας, των θεσμοθετημένους νόμων της χώρας μας εντείνεται, εκτός άλλων από: Α) την μη εφαρμογή τους των νόμων από τις αρμόδιες Αρχές και Β) τις εξαιρετικά ήπιες ποινές και πρόστιμα που προβλέπονται ακόμη και για φρικτές κακοποιήσεις ζώων.

Καταδικάζουμε κάθε είδους βάναυση πράξη κακοποίησης ζώων και απαιτούμε την άμεση κατάθεση νέου σχεδίου νόμου, όπου θα προβλέπονται αυστηρές ποινές για την κακοποίηση των ζώων. Η θεσμοθέτηση νέου νόμου για την προστασία των ζώων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι επιβεβλημένη και πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ».

ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ , ΝΑ ΣΠΡΩΞΩ ΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ!

5 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Κανένα έλεος για το κάθαρμα!

Tyler Durden είπε...

έχουμε ξεφύγει τελείως στη χώρα μας νομίζω, δεν προλαβαίνω να διαβάζω για κακοποιήσεις ζώων.

Ελπίζω να προσαχθεί και να καταδικαστεί παραδειγματικά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!!ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ΤΩΡΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!!!ΤΙ ΠΟΝΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΜΟΙΡΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ.ΦΡΙΚΗ!!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Στη ζούγκλα στη ζούγκλαααααααααααα

Θελω να φυγω το συντομωτερο δυνατον για τη ζούγκλα

ΛΕΩΝ είπε...

Δεν υπάρχουν λέξεις.....!
Ευχαριστώ, Angel, Tyler, Σκρουτζάκο και Ρίκη!
Καλημέρα?

Δημοσίευση σχολίου