• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Αμελητέο το συμβάν μπροστά στην οικονομική κρίση, σοβαρότατο όμως για την απλή καθημερινή μας ζωή, την ασφάλεια και την ψυχική μας ισορροπία.

Με αφορμή τις γιορτές, ο Δήμος Δροσιάς, έχει στολίσει την πλατεία του. Τα φωτιζόμενα στολίδια, καθώς και τα καλώδια τους, ακουμπούν στο έδαφος και ηλεκτροδοτούνται από κακοσυντηρημένα κουτιά ρεύματος που υπάρχουν γύρω. Στην πλατεία, συχνάζουν καθημερινά πολλοί ενήλικες, παιδιά, καθώς και κάποια αδέσποτα σκυλιά –στειρωμένα και εμβολιασμένα από τον ίδιο τον Δήμο– που φροντίζονται από φιλόζωους.

Το βράδυ της Τρίτης (6-1-2010), ένα από τα σκυλιά, κείτονταν νεκρό από ηλεκτροπληξία, μπροστά σε ένα ακάλυπτο κουτί από αυτά που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις. Το σκυλί ήταν μπλεγμένο με τα καλώδια που περιείχε το κουτί, ενώ ένα από αυτά βρισκόταν στο στόμα του. Ο κίνδυνος για πρόκληση ηλεκτροπληξίας σε οποιονδήποτε ακουμπούσε το άτυχο ζώο, ήταν άμεσος. Με τη βοήθεια υπαλλήλου της ΔΕΗ, απεγκλώβισα το άψυχο σώμα.
Ο υπάλληλος, με διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΗ, ευθύνεται για το ρολόι που βρίσκεται πάνω από το κουτί, ενώ, για το ξεσκέπαστο κουτί, την ευθύνη φέρει ο Δήμος.

Το θύμα αυτή τη φορά ήταν απλά ένα αδέσποτο. Αδιάφορη ύπαρξη για τους περισσότερους, ενοχλητική για άλλους, ανεκτίμητη για εμένα.


Ποιό πρέπει να είναι το επόμενο θύμα για να ξυπνήσουν κάποιοι αρμόδιοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους? Ποιό πρέπει να είναι το επόμενο θύμα για να ξυπνήσουν κάποιοι πολίτες –οι οποίοι, αδιάφοροι, πέρναγαν δίπλα από το άψυχο σώμα που κείτονταν στην επικίνδυνα στολισμένη πλατεία, μέχρι την επόμενη το πρωί– για να εναντιωθούν στην κοροϊδία που καθημερινά εισπράττουμε από τους αρμόδιους φορείς?

Μήπως κάποιο από τα παιδιά σας?

Καλή Χρονιά!
Σοφία Μιχάλα
ΑΠΟ ΤΟ STRAY.GR

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Μόνο αν το θύμα ήταν άνθρωπος, θα γινόταν θέμα για ανευθυνότητα του δήμου και θα ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Για την ζωή του σκύλου που χάθηκε, θα πουν μόνο οι πιο πολλοί,"ένα αδέσποτο λιγότερο," ή "κρίμα το καημένο αλλά να μην πηγαίνε στα καλώδια."

Δημοσίευση σχολίου