• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η μικρή Νεφέλη, βρήκε και πάλι τον δρόμο της.

Η μικρή Μονάχους-Μονάχους που είχε βρεθεί στην Άσσο της Κεφαλονιάς στις 14 Οκτωβρίου 2009 απελευθερώθηκε το πρωί του Σαββάτου από τους εθελοντές της ΜΟΜ και έπειτα από έξι μήνες παραμονής στο Κέντρο Περίθαλψης στη Στενή Βάλα Αλοννήσου.

Τη Νεφέλη και την ομάδα της MOm με τους εθελοντές της περίθαλψης, τίμησαν με την παρουσία τους η Αντινομάρχης Μαγνησίας κα. Νατάσσα Οικονόμου, η νέα Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του ΕΘΠΑΒΣ κα. Ευγενία Ανδρουκάκη, το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής, οι Πρόσκοποι του νησιού και φυσικά οι κάτοικοι της Αλοννήσου που όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζουν ενεργά το έργο της MOm.

Η Νεφέλη έμεινε για 3,5 μήνες στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MOm (το μοναδικό στη Μεσόγειο) και αφού δέχτηκε την φροντίδα της MOm και των εθελοντών, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξής της.

Για τους επόμενους 6 μήνες η MOm θα παρακολουθεί την πορεία της Νεφέλης στο φυσικό της περιβάλλον, μέσω ειδικού πομπού ο οποίος της τοποθετήθηκε επιδερμικά, για να συλλέξει επιστημονικά δεδομένα και να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η νεαρή Monachus monachus χρειαστεί βοήθεια.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΝΑΧΟΥΣ.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΦΙΛΗ ΜΟΥ :))))

Δημοσίευση σχολίου