• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Καλά νέα για τους σκύλους και τις γάτες στην Κίνα -στο πλαίσιο του πρώτου νόμου για την κακομεταχείριση των ζώων, η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις δύο παραδοσιακές σπεσιαλιτέ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα έως 5.000 γουάν (520 ευρώ) και ποινές φυλάκισης έως 15 ημερών, αναφέρει ο κινεζικός Τύπος.

Οι «οργανισμοί» που εμπλέκονται στη διάθεση κρέατος σκύλου ή γάτας θα αντιμετωπίζουν την επιβολή προστίμων από 10 έως 500 χιλιάδες γουάν (1.000 έως 52.000 ευρώ).

Το μέτρο θα μπορούσε να εγκριθεί το Μάρτιο, δεν αποκλείεται όμως να καθυστερήσει για αρκετά ακόμα χρόνια, αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, εστιατόρια σε όλη την έκταση της Κίνας συνεχίζουν να διαφημίζουν το λεγόμενο «μυρωδάτο κρέας» -ένας ευφημισμός για το κρέας σκύλου.

Τα πιάτα με κρέας γάτας είναι πιο δημοφιλή στα νότια της χώρας, και οι οργανώσεις για την προστασία των ζώων επιχειρούν συχνά να εμποδίσουν φορτηγά που μεταφέρουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αιλουροειδή στις αγορές.

Μην βιαστείτε να τους κατακρίνετε.....έχετε σκεφτεί ότι στις δικές μας αγορές υπάρχουν αρνάκια, γουρουνάκια, κότες....? Ποια η διαφορά????

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου