• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ζώα ξυλιάζουν στην Φλόριντα.


Κατατονικά ιγκουάνα πέφτουν από τα δέντρα σαν ώριμα φρούτα, μανάτοι συγκεντρώνονται για «σπα» στα θερμά νερά ενός εργοστασίου ηλεκτρισμού, και ξενόφερτοι πίθωνες ξυλιάζουν στους βάλτους, καθώς η Φλόριντα ζει μια σπάνια βαρυχειμωνιά.

Σε ολόκληρη την «Πολιτεία της Λιακάδας», ειδικά στις νότιες περιοχές, η θερμοκρασία βρίσκεται λίγο πάνω από το μηδέν και τα εξωτικά είδη ζουν την περιπέτεια της ζωής τους.

Τα ιγκουάνα, τα οποία δεν είναι ενδημικό είδος στη Φλόριντα, αλλά ελεύθεροι απόγονοι κατοικίδιων ζώων, είναι ζώα ποικιλόθερμα όπως όλα τα ερπετά, παίρνουν δηλαδή τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Ο μεταβολισμός τους πέφτει μαζί με την πτώση της θερμοκρασίας. Ακαμπτα και ξυλιασμένα, τα άτυχα ιγκουάνα χάνουν το κράτημά τους και πέφτουν από τα κλαδιά των δέντρων, πολλά από αυτά ήδη νεκρά.

Οι μανάτοι -αγαθά υδρόβια θηλαστικά που τρέφονται με φύκια, γνωστά και ως «θαλάσσιες αγελάδες»- είναι μεν ζώα της Φλόριντα, δεν έχουν όμως συνηθίσει το σπάνιο ψύχος. Περίπου 200 αγαθά κήτη μαζεύτηκαν σε ένα κανάλι που συγκεντρώνει θερμά απόνερα από μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον κόλπο της Τάμπα (ένθετη δεξιά).

Πλήθη συγκεντρώνονται σε μια πλατφόρμα παρατήρησης για να θαυμάσουν τους μανάτους pου απολαμβάνουν το νερό στους 21 βαθμούς Κελσίου, παρέα με καρχαρίες και σαλάχια .

Προβληματική η κατάσταση και για τους πίθωνες της Βιρμανίας που ζουν στους βάλτους των Έβεργκλεϊντς, επίσης απόγονοι παράνομων κατοικίδιων που εισήχθησαν στις ΗΠΑ πριν από δεκαετίες.

Όπως δήλωσαν στο CNN ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, το κρύο ίσως αποδειχθεί σημαντικός σύμμαχος των αρχών στην προσπάθειά τους να εξολοθρεύσουν τα ξενόφερτα φίδια.

Μεγαλύτερη ανησυχία εκφράζεται για ένα άλλο είδος ερπετού, τις απειλούμενες θαλάσσιες χελώνες. Πάνω από 90 βρέθηκαν να επιπλέουν νεκρές από το κρύο έξω από τις ακτές του Ατλαντικού.

Πολλές χελώνες του γλυκού νερού αντιμετωπίζουν το χειμώνα πέφτοντας σε χειμέρια νάρκη μέσα στη λάσπη του βυθού, ωστόσο οι θαλάσσιοι συγγενείς τους δεν έχουν αναπτύξεις τέτοιες προσαρμογές.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου