• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Παλαιοντολόγοι υποστηρίζουν πως κατάφεραν να βρουν το πραγματικό χρώμα ενός δεινόσαυρου που ήταν κάτι ανάμεσα σε κόκκινο και πορτοκαλί, ... κοινώς καροτί.

Η ανακάλυψη έγινε εφικτή χάρη σε μια νέα επιστημονική τεχνική με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μικροσκοπίων, η οποία μπορεί να "διαβάσει" τα απολιθωμένα κύτταρα των χρωστικών ουσιών.

Η έρευνα επίσης ενίσχυσε την -ακόμα αμφιλεγόμενη- θεωρία ότι μερικοί τουλάχιστον δεινόσαυροι είχαν φτερά και πούπουλα, κάτι που τους συνδέει εξελικτικά με τα πουλιά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πια βέβαιο ότι αυτό συνέβαινε, αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμα αν το φτέρωμα αναπτύχθηκε για μόνωση από το κρύο, καμουφλάζ ή για επικοινωνιακούς λόγους ("φλερτ" με το άλλο φύλο κλπ!).

Μέχρι τώρα, τα απολιθώματα δεν είχαν αποκαλύψει το χρώμα των δεινοσαύρων. Οι επιστήμονες έκαναν απλώς εικασίες και οι απεικονίσεις τους ήταν συνήθως πιο "άχρωμες" με γκρι ή καφέ αποχρώσεις.

Τώρα, η νέα έρευνα από τον παλαιοντολόγο Μάικλ Μπέντον και τους συνεργάτες του στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, καθώς επίσης παλαιοντολόγους από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, δείχνει ότι ένας πρόγονος των πουλιών, ο Κομφουκιοσόρνις, ο οποίος ζούσε στη σημερινή Κίνα πριν 125 εκατ. χρόνια, είχε καφεπορτοκαλί χρώμα, καθώς επίσης μαυρόασπρα τμήματα.

Επίσης βρέθηκε ότι ο μικρός σαρκοφάγος δεινόσαυρος Σινοσαυροπτέρυξ, μήκους περίπου ενός μέτρου, από την ίδια περίοδο (Κρητιδική) και περιοχή, είχε κοκκινο-καφέ τρίχωμα στην ουρά, το κεφάλι και την πλάτη του.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΧΡΩΜΑ ΚΑΡΟΤΟΥ!!!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ :))))

Blackened είπε...

εννοείται ότι είχαν χρώματα, γιατί αυτό να είναι χαρακτηριστικό μόνο των σημερινών ειδών; Απλώς όταν βλέπεις μόνο κόκκαλα από ένα πάλαι ποτέ πληθυσμό ζώων, η φαντασία σου στην αναπαράσταση ή περιορίζεται αναγκαστικά

Δημοσίευση σχολίου