• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ερευνητές εντόπισαν γρύλους να γονιμοποιούν λουλούδια σε νησί του Ινδικού Ωκεανού. Γάλλοι επιστήμονες που εργάζονται για λογαριασμό των Εθνικών Βοτανικών Κήπων Κew της Βρετανίας χρησιμοποιώντας ειδική κάμερα που μπορεί να καταγράφει εικόνες στο σκοτάδι εντόπισαν έναν γρύλο να γονιμοποιεί τις νυχτερινές ώρες μια ορχιδέα μεταφέροντας στο λουλούδι την πολύτιμη γύρη. Ως σήμερα εκτός από τις μέλισσες έχει διαπιστωθεί ότι πολλά έντομα και πτηνά (μυρμήγκια, πεταλούδες, σκαθάρια, ακόμη και νυχτερίδες) μετέχουν στη διαδικασία της γονιμοποίησης φυτών. Είναι όμως η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι οι γρύλοι (πιθανώς και άλλα είδη ακρίδων), οι οποίοι συνήθως καταστρέφουν φυτά, λειτουργούν και με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο.

Το συγκεκριμένο είδος ορχιδέας που γονιμοποίησε ο γρύλος κανονικά γονιμοποιείται από τις νυχτοπεταλούδες, οι οποίες χρησιμοποιώντας τη μεγάλη τους προβοσκίδα γονιμοποιούν κατά τις νυχτερινές ώρες το όμορφο λουλούδι. Ωστόσο, επειδή στο νησί δεν ζει το συγκεκριμένο είδος πεταλούδας, φαίνεται ότι η ορχιδέα εξελίχθηκε με διαφορετικό τρόπο, ώστε να μπορεί να γονιμοποιείται ευκολότερα και από άλλα είδη εντόμων, ακόμη και από γρύλους.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

So Far Away είπε...

Όσο ζεις μαθαίνεις . . . .
Είχα μείνει στις μέλισσες !

Τα σέβη μου !

Δημοσίευση σχολίου