• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η λαθροθηρία και η καταστροφή της ζούγκλας απειλούν να εξαφανίσουν τις τίγρεις στην Κίνα, προειδοποιεί το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση.

Όπως παραδέχεται και η κινεζική Κρατική Υπηρεσία Δασών (SFA), η κατάσταση είναι απελπιστική και για τα τρία υποείδη τίγρης που ζουν σήμερα στην Κίνα, με το συνολικό πληθυσμό να έχει περιοριστεί στα 50 περίπου άτομα: Μόνο 20 τίγρεις της Σιβηρίας επιζούν στα βορειοανατολικά της χώρας, 20 τίγρεις της Βεγγάλης στο Θιβέτ και μόνο 10 τίγρεις της Ινδοκίνας στα νοτιοδυτικά.

Το υποείδος της Νότιας Κίνας πιστεύεται ότι εξαφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Σε όλο τον πλανήτη ίσως απομένουν σήμερα μόνο 3.200 τίγρεις, εκτιμά η οργάνωση: «Σε παγκόσμιο επίπεδο, η WWF εκτιμά ότι αν συνεχιστούν η λαθροθηρία και άλλες απειλές, απομένουν περίπου 30 χρόνια μέχρι οι τίγρεις να εξαφανιστούν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζου Τσουνκουάν, διευθυντής διατήρησης της βιοποικιλότητας στη WWF Κίνας.

Η Κίνα απαγόρευσε το εμπόριο οστών και άλλων ειδών από τίγρεις το 1993, και τον περασμένο Δεκέμβριο ένας αγρότης που πυροβόλησε και σκότωσε μια ινδονησιακή τίγρη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών.

Παρά τα μέτρα, η πρόκληση της λαθροθηρίας και της καταστροφής των ενδιαιτημάτων της τίγρης παραμένει. Ο Ζου ζητά τώρα από την κινεζική κυβέρνηση να αποθαρρύνει το κυνήγι ζώων που αποτελούν τα φυσικά θηράματα των αιλουροειδών, όπως τα αγριογούρουνα και τα ελάφια.

Η ανακοίνωση της WWF έρχεται λίγες ημέρες πριν η Κίνα γιορτάσει την έναρξη του Έτους της Τίγρης στις 14 Φεβρουαρίου.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου